Guerra d’Ucraïna
El president de Sud-àfrica diu a Putin que no vol donacions i li demana que reprengui el pacte del gra
El president de Sud-àfrica, Cyril Ramaphosa, ha advocat davant el seu homòleg rus, Vladímir Putin, per la reobertura del corredor de gra que exporta cereals ucraïnesos a països del continent africà necessitats d’ajuda humanitària, i ha declinat la proposta de «donacions» de gra formulada pel líder rus.
«Els preus han pujat, el cost de la vida ha pujat i creiem que redunda en l’interès de la humanitat que aquest conflicte acabi de manera pacífica», ha fet saber Ramaphosa en el seu torn d’intervenció durant la cimera Rússia-Àfrica, en la qual líders africans han plantejat al mandatari una iniciativa de pau. «Entenem, segons la seva explicació, l’origen d’aquest conflicte però ens agradaria que reconegués la nostra iniciativa de pau, se la prengués molt seriosament i la considerés», ha afegit.
«Creiem que tenim el dret a demanar la pau perquè és un principi en què creiem fermament. Nosaltres ens mantenim ferms en el nostre suport a la Carta de les Nacions Unides i creiem que aquests principis cal respectar-los i m’alegra que coincidim», ha fet saber el president sud-africà.
Ramaphosa, però, ha incidit especialment en la necessitat de reactivar un acord suspès des de fa gairebé dues setmanes després que Rússia denunciés incompliments de parts de l’acord. Putin va anunciar aquest dijous en la seva trobada a Sant Petersburg amb líders africans que poden confiar que Rússia continuarà sent un proveïdor fiable.
«En els pròxims mesos, estarem llestos per proporcionar a Burkina Faso, Zimbàbue, Mali, Somàlia, la República Centreafricana i Eritreaentre 25.000 i 50.000 tones de gra sense cost», va anunciar Putin, qui ha assegurat que Rússia ha crescut comercialment malgrat la pandèmia i les sancions.
Estructura comercial ordenada
Notícies relacionadesEn resposta, Ramaphosa ha defensat una estructura comercial ordenada a través de la reobertura del corredor. «Vam proposar implementar la Iniciativa de Grans del mar Negre, vam parlar sobre la necessitat d’obrir el mar Negre, vam dir que ens agradaria que el mar Negre estigués obert als mercats mundials. I no venim aquí a demanar donacions per al continent africà», ha manifestat.
«Per descomptat, entenem que per generositat hagi decidit donar gra a alguns països africans que travessen certes dificultats. Tractem això amb gran respecte i ho celebrem. No obstant, aquest no és el nostre objectiu principal aquí. La nostra tasca principal no consisteix a obtenir subministraments d’aquesta naturalesa», ha declarat Ramaphosa
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034