Anàlisi
Evita Ayuso i Milei & Bullrich, per Ernesto Ekaizer
Isabel Díaz Ayuso ha sigut batejada a Madrid com l’Evita de Chamberí o l’Evita de Feijóo, en al·lusió a Eva Perón, primera dama de l’Argentina entre 1946 i 1952, presidenta del Partit Peronista Femení i frustrada vicepresidenta de la República en les eleccions presidencials de 1951, les primeres en què les dones van exercir el seu dret al vot. Díaz Ayuso, emperò, es declara acèrrima enemiga del peronisme a què posa un signe igual que al sanchisme que representa Pedro Sánchez. L’octubre del 2022 va dir en l’Assemblea de Madrid «el govern [peronista argentí] primer crea la pobresa, per després crear dependència de l’Estat. És populisme fiscal. Treuen els diners a la gent per després, com fan els peronistes, repartir-lo en pagues, ajudes, subsidis...».
El Partit Popular va rebre les felicitacions del partit Proposta Republicana (PRO) el 28 de maig al guanyar les eleccions municipals i autonòmiques. Patricia Bullrich, que es va reunir el novembre del 2022 amb Alberto Núñez Feijóo a Buenos Aires, s’aprestava a viatjar a Espanya per reunir-se amb el gallec l’última setmana de juliol, però en vista dels resultats, va cancel·lar la seva visita.
Díaz Ayuso va dir dilluns 23 d’octubre, després de les eleccions, que «res seria més desitjable que un canvi a l’Argentina» i va expressar la seva esperança: «queda una segona volta».
Sánchez, al presentar l’acord de coalició del PSOE amb Sumar, va dir: «Ahir sentia dir a una dirigent del PP que recolza el candidat ultradretà a l’Argentina».
Díaz Ayuso va replicar: «Diu Sanchez que ahir va sentir una dirigent del PP «recolzar l’ultradretà Milei». I li responc que he sigut jo, i defenso que l’Argentina tingui un canvi per no portar-nos a més pobresa als dos països. Però jo de Milei no he dit ni una paraula».
Sánchez no va pronunciar el nom de Milei, però a Díaz Ayuso li venia bé posar-lo a la seva boca.
Notícies relacionadesPerò anem a l’essencial. S’han escrit llibres sobre Patricia Bullrich. Afirmen que ha format part de l’organització terrorista Montoneros i va participar en accions armades. En una entrevista del juliol passat va explicar: «Vaig ser de la Joventut Peronista, que reivindicava Montoneros, però no reivindico la generació delmada», amb referència a la repressió de la dictadura argentina.
Ara, Díaz Ayuso i Feijóo, que abominen, «per principi», els acords parlamentaris entre el PSOE i EH-Bildu a Espanya, recolzen el canvi que representarien en la segona volta de les eleccions argentines la victòria del partit La Libertad Avanza (LLA) de Milei i de la seva candidata a la vicepresidència Victoria Villaruel –que relativitza i justifica el terrorisme d’Estat dels militars argentins–, per als quals Patricia Bullrich, de PRO, que procedeix de l’anomenat «peronisme revolucionari», demanarà el vot després d’acordar la seva entrada en el futur govern, en cas de guanyar.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034