Netflix en va rodar la història
Un hospital dels EUA haurà de pagar 211 milions pel suïcidi de la mare d’una pacient
Un hospital de Florida (EUA) haurà de pagar 211 milions de dòlars (uns 197,7 milions d’euros) a la família d’una dona que es va suïcidar el 2016 després de ser acusada falsament d’abusar de la seva filla malalta, un cas que va inspirar el documental de Netflix ‘Take care of Maya’ (‘Cuideu la Maya’).
Després d’un judici de vuit setmanes, el jurat ha declarat avui que l’hospital Johns Hopkins All Children’s, a St. Petersburg, a la costa oest de Florida, és responsable dels set càrrecs que se li imputaven, entre els quals el segrest de la menor Maya Kowalski, que va comportar el suïcidi de la seva mare.
Un jurat va determinar que l’hospital haurà d’indemnitzar la família de Maya Kowalski, la protagonista del documental.
Altres càrrecs van ser falsa presó, negligència mèdica, facturació fraudulenta i agressió a la menor, que va ser retinguda al centre mèdic el 2016 sota l’argument que la mare la medicava irresponsablement.
Apel·lació
El jurat va determinar que l’hospital va incórrer en una conducta «extrema i indignant» en el tracte cap a la Maya, que llavors tenia 10 anys.
L’hospital ja va avançar que presentarà una apel·lació a la decisió d’avui, i assenyala que hi va haver «errors clars i perjudicials» al llarg del judici, segons un comunicat del bufet d’advocats Hill Ward Henderson, que representa la institució.
Per fi es va fer justícia per als Kowalski. Les seves llàgrimes de felicitat ho diuen tot. No és per la compensació econòmica, sinó per la dignitat de la família.
— Adriana Díaz (@adrianadiazh) November 10, 2023
PD: si no coneixen el context vegin a Netflix Cuideu la Maya #KowalskiFamily pic.twitter.com/dXDt2k52NI
«L’evidència va mostrar clarament que el Johns Hopkins All Children’s Hospital va seguir la llei d’informe obligatori de l’estat de Florida al denunciar sospites d’abús infantil», va remarcar.
De nena, a la Maya li van diagnosticar la síndrome de dolor regional complex (SDRC), una rara condició neurològica que causa un fort dolor davant el més mínim contacte, relata el documental.
El 2016, quan la Maya va ser ingressada a l’hospital per un mal de panxa, els serveis mèdics van denunciar la mare, Beata Kowalski, davant el Departament de Nens i Famílies (DCF, en anglès) argumentant que tractava la nena amb Ketamina, un medicament que segons la mare havia ajudat a alleujar-li el dolor.
La mare va ser acusada d’abús infantil i després de més de dos mesos allunyada de la filla es va suïcidar el gener del 2017, als 43 anys.
El documental mostra el drama familiar i a més el llarg procés que va viure la família per aconseguir que la justícia admetés el cas.
Notícies relacionadesSegons recull avui el diari ‘Tampa Bay Times’, la família Kowalski rebrà més de 211 milions de dòlars en danys i perjudicis.
Les indemnitzacions, detalla, es van concedir per la decisió de l’hospital de col·locar la nena en una habitació equipada amb videovigilància durant 48 hores, despullar-la fins a quedar en pantalons curts i sostenidor esportiu i fotografiar-la sense permís dels pares ni d’un tribunal.
- Successió Els fills d’Andic avancen en la gestiódel futur de l’empresa
- La llei reorganitza la justícia i l’expandeix per tot el territori
- L’espanyol més buscat va matar el seu fill d’un tret
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Educació farà una "avaluació emocional" dels professors