Multa de 355 milions de dòlars a Trump en el procés civil per frau

Vídeo: Agencia ATLAS | Foto: EFE

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Donald Trump va rebre ahir un cop judicial allà on li fa més mal: a la cartera i a la seva imatge com a empresari immobiliari exitós, i a la seva ciutat. El jutge Arthur Engoron, que ha presidit a Nova York el cas civil per frau contra l’expresident i favorit republicà pel 2024, ha dictat un veredicte que l’obliga a pagar més de 350 milions de dòlars.

En el cas, on Engoron ja va considerar provat amb temps que Trump i la seva empresa van cometre frau a l’inflar el valor de les seves propietats per obtenir préstecs favorables, avantatges amb companyies d’assegurances i altres beneficis, el magistrat també respon a part de les peticions de la fiscalia d’imposar restriccions a Trump i els seus negocis familiars a Nova York .

L’oficina de la fiscal estatal de Nova York, Letitia James, una demòcrata que ha sigut demonitzada per Trump i s’ha anotat un gran triomf amb el veredicte, tenia la intenció de prohibir-li per sempre dirigir cap empresa o entitat basada a Nova York i imposar la restricció als seus fills Donald Jr. i Eric durant cinc anys, el mateix temps que demanava que l’Organització Trump no pogués aconseguir préstecs de bancs novaiorquesos. Finalment Engoron ha limitat l’acció empresarial de Trump a l’estat durant tres anys i la dels seus dos fills durant dos.

Diversos cops

Notícies relacionades

Donald Jr. i Eric hauran de pagar també quatre milions cadascun i Allen Weisselberg, que va ser conseller financer, un milió, cosa que eleva la sanció total a l’organització fins als 364 milions de dòlars.

Engoron ha fet també un altre cop a la família i l’empresa: estén tres anys més el treball de Barbara Jones, que va nomenar com a supervisora independent de l’Organització Trump. La família i els seus advocats han protestat contra la presència de Jones, que pot qüestionar operacions que li semblen sospitoses.