Nous problemes legals

Trump podria deure fins a 100 milions de dòlars a Hisenda

Les autoritats investiguen si l’expresident hauria reclamat indegudament exempcions per un gratacel a Chicago

Trump podria deure fins a 100 milions de dòlars a Hisenda

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Donald Trump podria tenir encara més problemes fiscals i judicials. I és que l’expresident dels Estats Units hauria reclamat indegudament exempcions fiscals pel seu gratacel a Chicago, segons una investigació de la Hisenda americana revelada per The New York Times i ProPublica. Això significaria que el candidat republicà hauria de tornar més de 100 milions de dòlars a les arques públiques.

Notícies relacionades

La mítica Torre Trump, de 92 plantes amb façana de vidre i al costat del riu que recorre la ciutat de Chicago, és la més alta de les que té el magnat i el seu últim gran projecte immobiliari fins ara. No obstant, inaugurada en plena crisi financera, va ser un fiasco com a inversió i va perdre molts diners. El problema va venir quan l’expresident va mirar d’obtenir beneficis fiscals de les seves pèrdues: va abusar del sistema i va mirar d’aprofitar-se’n dues vegades. En la seva declaració de la renda del 2008, va declarar pèrdues de fins a 651 milions de dòlars, argumentant que la venda dels apartaments de luxe mai arribaria a compensar la seva inversió. En aquell moment, Hisenda no va qüestionar el moviment, així que Trump i els seus assessors van decidir anar més lluny.

L’estratègia va passar per canviar el nom a què estava el gratacel d’una companyia a una altra, sent ell el propietari de totes dues, i utilitzant aquest moviment per justificar pèrdues addicionals pel valor de 168 milions de dòlars durant la dècada següent. Va ser durant la seva presidència quan Hisenda va concloure que hi havia prou indicis per emprendre una revisió legal.