Hamàs celebra l’"important pas" per als drets dels palestins

Hamàs celebra l’"important pas" per als drets dels palestins
1
Es llegeix en minuts

L’organització islamista Hamàs va agrair ahir en un comunicat la decisió d’Espanya, Noruega i Irlanda de reconèixer l’Estat palestí. Hamàs va assegurar que aquest reconeixement és un "important pas" per establir "el dret a la seva terra", així com per establir un Estat palestí independent "amb Jerusalem com la seva capital".

Per la seva banda, el president de l’Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, va aplaudir l’anunci d’Espanya, Noruega i Irlanda sobre el reconeixement de l’Estat de Palestina i va recalcar que es tracta d’una contribució a la materialització de la solució de dos estats de cara a posar fi al conflicte amb Israel.

La presidència palestina va aplaudir l’anunci de Pedro Sánchez i va remarcar que "aquest pas reflecteix la disposició d’Espanya a recolzar el poble palestí i els seus drets inalienables i legítims a la seva terra i la seva pàtria".

Notícies relacionades

Solución de dos estats

"La decisió d’Espanya, en aquests moments, és una contribució per part de països que creuen que la solució de dos estats és un opció que representa la voluntat i la legitimitat internacional", va sostenir, abans de lamentar que "aquesta solució està sent destruïda de manera sistemàtica a causa de les polítiques israelianes, especialment a través de la continuació de la guerra genocida a la Franja de Gaza".