Contra l’ONU

Una vintena de morts en un altre atac israelià a Rafah

1
Es llegeix en minuts
Andrea López-Tomàs
Andrea López-Tomàs

Periodista i politòloga. Corresponsal a l'Orient Proper des de Beirut.

ver +

Pràcticament alhora que l’Exèrcit d’Israel publicava els resultats preliminars de l’atac de diumenge passat al camp de desplaçats de Rafah, les mateixes tropes tornaven a atacar un altre campament a la mateixa ciutat. Aquesta vegada la llum del dia permetia veure els cossos sense vida d’una vintena de palestins.

Notícies relacionades

La massacre va tenir lloc en una zona humanitària a l’oest de Rafah, concretament a Al-Mawasi, on s’havien instal·lat tendes de campanya per allotjar els palestins desplaçats i d’on les autoritats israelianes havien ordenat als palestins que fugissin. Hi ha almenys 64 ferits, 10 dels quals en estat greu, lluitant per la seva vida davant la falta d’hospitals en funcionament a l’enclavament palestí.

Per primera vegada des de l’inici de l’ofensiva terrestre, i tot just quatre dies després que el Tribunal Internacional de Justícia ordenés a Israel aturar la invasió de Rafah, els tancs van arribar al centre de Rafah. Diversos testimonis van declarar a Reuters haver-los vist a prop de la mesquita d’Al-Awda, un punt de referència al centre de Rafah. L’Exèrcit israelià va dir que les seves forces continuaven operant a l’àrea de Rafah sense comentar sobre els avenços cap al centre de la ciutat.

Temes:

Israel