Terrorisme

França frustra un intentd’atemptat gihadista en un estadi olímpic

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els serveis secrets francesos van detenir un txetxè de 18 anys que preparava un atemptat gihadista durant els Jocs Olímpics a l’estadi de la ciutat de Saint-Étienne, un dels que acolliran la competició de futbol, va anunciar ahir el Ministeri de l’Interior. La intenció d’aquest jove era atacar els espectadors de l’estadi Geoffroy Guichard, però també agents de les forces de l’ordre i morir ell mateix durant l’atemptat, va assenyalar el ministeri en un comunicat. L’arrest es va produir a Saint-Étienne (aquest) el 22 de maig i ara es troba en presó provisional després d’haver sigut imputat el dia 26. La Fiscalia Nacional Antiterrorista ha obert una investigació.

El titular d’Interior, Gérald Darmanin, va precisar en declaracions a la premsa durant un desplaçament a la ciutat de Tourcoing (nord de França) que el sospitós no tenia antecedents, no estava fitxat pels serveis secrets i «res feia pensar que estava radicalitzat». Amb ell també va ser detingut un germà petit, però aquest va quedar en llibertat sense càrrecs.

Notícies relacionades

Atac a Alemanya

L’atac d’un home armat amb un ganivet contra un acte ultradretà a Alemanya va deixar un saldo de sis ferits, entre els quals un activista islamòfob i un agent de policia, que es troba entre la vida i la mort, informa Gemma Casadevall. L’agressor va quedar així mateix ferit de gravetat, després de rebre un tret d’un agent policial. Segons Der Spiegel s’investiga un possible rerefons islamista. L’atacant va ser identificat per diversos mitjans com un home nascut a l’Afganistan, de 25 anys, i resident als afores de Mannheim, la ciutat del sud-oest d’Alemanya on es va produir l’agressió. L’atac va tenir lloc entorn de les 11.35 hores, en una cèntrica plaça de l’esmentada ciutat. Allà s’havia desenvolupat un míting de Michael Stürzenberger, fundador de diversos grups ultradretans i destacat activista del moviment islamòfob Pegida.

Temes:

Terrorisme