‘Hackers’ russos tomben la web del taller dels tancs Leopard

La companyia blanc del ciberatac rehabilita els carros de combat que Defensa recupera per enviar al front ucraïnès

A hooded man holds a laptop computer as cyber code is projected on him in this illustration picture taken on May 13, 2017. Capitalizing on spying tools believed to have been developed by the U.S. National Security Agency, hackers staged a cyber assault with a self-spreading malware that has infected tens of thousands of computers in nearly 100 countries. REUTERS/Kacper Pempel/Illustration

A hooded man holds a laptop computer as cyber code is projected on him in this illustration picture taken on May 13, 2017. Capitalizing on spying tools believed to have been developed by the U.S. National Security Agency, hackers staged a cyber assault with a self-spreading malware that has infected tens of thousands of computers in nearly 100 countries. REUTERS/Kacper Pempel/Illustration / KACPER PEMPEL (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

La pàgina web de General Dynamics European Land Systems-Santa Bárbara Sistemes (GDELS) va estar caiguda ahir, mentre, pels seus canals habituals, el grup de hackers russos NoName va anunciar un atac informàtic contra aquesta firma. Santa Bárbara és l’empresa que, a la seva factoria d’Alcalá de Guadaira, té adjudicats els treballs de rehabilitació dels carros de combat Leopard que Defensa recupera dels seus magatzems d’Aragó per enviar al front d’Ucraïna.

Fonts de la companyia van confirmar a EL PERIÓDICO que investiguen i no confirmen ser víctimes. L’atac, indiquen experts de la Seguretat de l’Estat, reuniria totes les característiques d’una clàssica onada de Denegació de Servei o DdS (o DDoS en les seves sigles en anglès), que aconsegueix col·lapsar pàgines web a base d’anar simultaniejant i multiplicant milers de peticions als seus arxius.

No sembla haver-hi dubtes de l’origen rus o prorús d’aquest atac. NoName, que últimament es presenta com a suposadament constituït en "Russian Cyberarmy" –o part d’aquest suposat exèrcit cibernètic– va reivindicar dilluns una acció contra "la indústria d’aviació i websites espanyoles"

Notícies relacionades

La campanya es va iniciar diumenge. A la nit (hora de Moscou), els hackers russos de NoName van anunciar un enviament "dels nostres míssils DDoS a webs de la russofòbica Espanya", i van assenyalar com a objectius les webs de les Corts Valencianes, el govern del Principat d’Astúries i el TramCat, servei de transport públic de Barcelona. Cap d’aquests llocs d’internet acusava el cop ahir.

En una segona onada van ser objectiu assenyalat per NoName les aerolínies Albastar i Swiftair, així com la fabricant alabesa de components d’aeronàutica Aernnova Aerospace. En aquests casos, tampoc NoName va aconseguir superar els murs de seguretat.

Temes:

Barcelona Govern