Ferit lleu un polític de l’ultra AfD en un altre atac en campanya

Ferit lleu un polític de l’ultra AfD en un altre atac en campanya

ADAM BERRY /AP

1
Es llegeix en minuts
Gemma Casadevall
Gemma Casadevall

Corresponsal a Berlin

ver +

Un polític local del partit ultradretà Alternativa per a Alemanya (AfD) va resultar ferit amb arma blanca a Mannheim a última hora de dimarts. L’agressió es va produir a prop de la plaça del mercat, després que el candidat local de l’AfD, Heinrich Koch, de 62 anys, sorprengués tres persones arrencant cartells, segons fonts del partit ultradretà. En un vídeo difós al seu compte a X per la líder de l’AfD, Alice Weidel, se sent la veu del polític dirigint-se a una sola persona, un jove amb diversos cartells de l’AfD sota el braç i un cúter a la mà, amb el qual aparentment va causar les ferides a Koch.

Al mateix vídeo se sent el polític trucant a la policia, que poc temps després va detenir l’agressor. Es tracta, segons fonts policials, d’un jove de 25 anys que aparentment pateix trastorns psíquics. Des de l’AfD, van insistir que va ser un "atac per raons polítiques" i van considerar que la policia "mira de relativitzar" els fets al relacionar-ho amb un acte d’un malalt mental. Weidel ho va atribuir a l’"assetjament sobre l’oposició" que, segons la líder ultradretana, practiquen el Govern i els mitjans alemanys.

Notícies relacionades

L’incident té lloc pocs dies després d’un altre atac amb un ganivet en una manifestació contra l’islam en què va morir un policia i sis persones van resultar ferides. L’autor de l’apunyalament, un afganès de 25 anys, va ser detingut durant l’incident, després de rebre diversos trets d’altres agents que eren al lloc. La fiscalia general ha assumit la investigació del que presumptament va ser un acte amb rerefons islamista.

La policia de Mannheim va diferenciar els dos atacs, ja que el primer estava "planificat" pel seu autor, que es va llançar amb un ganivet sobre el míting que estava fent un destacat islamòfob alemany, mentre que en el segon va passar aparentment com a reacció.