Agredida en ple carrer la primera ministra danesa

Mette Frederiksen, primera ministra de Dinamarca

Mette Frederiksen, primera ministra de Dinamarca / EFE

1
Es llegeix en minuts

La primera ministra danesa, la socialdemòcrata Mette Frederiksen, va ser agredida ahir al centre de Copenhaguen per un individu que va ser detingut, va informar l’agència Ritzau en una notícia recollida per Efe. Frederiksen estava "commocionada" pel que va passar, va assenyalar l’oficina de la primera ministra en un breu escrit que va citar també fonts policials per confirmar l’incident. Les autoritats daneses no van donar més informació sobre l’estat de la dirigent.

Notícies relacionades

"Quina sorpresa. Dinamarca no és així. No ataquem els nostres primers ministres. Envio els meus millors pensaments a Mette", va escriure a la xarxa social X el vicepresident i ministre de Defensa, el liberal Troels Lund Poulsen. Els líders dels principals partits danesos i diversos ministres van reaccionar també a les xarxes socials condemnant l’atac.

Frederiksen, de 46 anys, ocupa la direcció de Govern des de juny del 2019: la primera legislatura al capdavant d’una coalició de centreesquerra, i des de desembre del 2022 en un Executiu de centre amb dues forces de dreta.

Temes:

Dinamarca Govern