Gira asiàtica. Un soci de l’era comunista

Expectació al Vietnam, un aliat històric de Moscou

Vladimir Putin, junto al primer ministro de Vietnam Tran Hong Ha en su llegada a Hánoi

Vladimir Putin, junto al primer ministro de Vietnam Tran Hong Ha en su llegada a Hánoi / AP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de la fructífera visita a Corea del Nord, el president rus es va desplaçar ahir al Vietnam en el que serà el seu primer viatge en més d’una dècada al país asiàtic, un històric aliat de Moscou. El president vietnamita, To Lam, ha qualificat la visita de Putin com una "fita important" i considera Rússia com una de les seves prioritats en política exterior.

No ha transcendit quins assumptes tractaran els dos mandataris, que és previst que es reuneixin aquest dijous al Palau Presidencial de Hanoi, tot i que s’espera que aprofundeixin en el seu acord d’associació estratègica integral. El Vietnam només compta amb aquest nivell de relacions diplomàtiques amb sis països més, inclosos la Xina i els Estats Units.

En un article d’opinió publicat dimecres al diari Nhan Dan, el mitjà oficial del Partit Comunista, Putin elogia el Vietnam per la seva postura "equilibrada" en la guerra contra Ucraïna i destaca els avenços en matèria de pagaments, energia i comerç. Així mateix, aplaudeix el país del sud-est asiàtic per recolzar "una manera pragmàtica de resoldre la crisi" a Ucraïna.

Notícies relacionades

La visita es viu amb gran expectació al país asiàtic, on el líder rus gaudeix de gran popularitat, sobretot entre els vietnamites que van viure els durs temps de la guerra i la postguerra, en què el suport soviètic va resultar fonamental.

El Vietnam i Rússia comparteixen llaços històrics i arrels comunistes. Desenes de milers de dirigents van estudiar a l’antiga Unió Soviètica durant la guerra freda, inclòs l’actual líder de Partit Comunista del Vietnam, Nguyen Phu Trong. El Vietnam és el tercer país que visita el president rus, després de la Xina i Corea del Nord.

Temes:

Vietnam El País