Save the Children xifra en 21.000 els nens desapareguts a la guerra de Gaza

El còmput inclou els menors palestins en fosses, detinguts o separats de la família

Save the Children xifra en 21.000 els nens desapareguts a la guerra de Gaza
1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

Els últims vuit mesos el món s’ha acostumat a veure a les xarxes infinitat de nens palestins destrossats per les bombes a Gaza, mutilats o cremats, trencats i famèlics, vetllant els seus pares i germans, o deambulant sols i traumatitzats entre la runa de la Franja. Almenys 14.000 han mort en els atacs israelians, segons el ministeri de Salut de l’enclavament, una xifra que, però, no revela la magnitud plena del desastre infligit sobre la infància de Gaza, on representa prop de la meitat de la població. Un nou informe de Save The Children xifra en 21.000 el nombre de nens palestins desapareguts des del 7 d’octubre. Un còmput que inclou aquells que es creu que han quedat sota la runa, enterrats en fosses comunes, detinguts per les tropes israelianes o separats de les seves famílies en el caos i els desplaçaments forçosos d’aquests mesos.

Notícies relacionades

"És gairebé impossible recollir i verificar informació en les condicions imperants actualment a Gaza, però almenys es creu que hi ha 17.000 nens no acompanyats i separats (de les seves famílies) i 4.000 més estan probablement desapareguts sota les runes, amb un nombre indeterminat també en fosses comunes", assegura l’informe de l’organització britànica. Altres haurien sigut arrestats i traslladats fora de Gaza, en una clara vulneració de la Convenció de Ginebra, un fet que preocupa l’organització per les persistents denúncies del maltractament sistemàtic i la tortura a què s’està sotmetent els presos palestins a les presons israelianes.

Cada dia trobem més menors no acompanyats i cada dia és més difícil brindar-los suport", afirma l’informe. "Els veïns i parents que han acollit nens sols les passen magres per cobrir les seves necessitats bàsiques, com l’allotjament, el menjar o l’aigua. Molts estan amb estranys o completament sols, cosa que incrementa el risc de violència, abús, explotació o negligència".

Temes:

Gaza Ginebra