Cas tancat

Absolts 28 imputats pel cas dels papers de Panamà

La jutge Baloísa Marquínez afirma que les proves "no són suficients per determinar la responsabilitat dels acusats"

Absolts 28 imputats pel  cas dels papers de Panamà
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un tribunal de Panamà va absoldre divendres 28 persones imputades per blanqueig de capitals relacionades amb l’extint bufet panameny Mossack Fonseca, epicentre de l’escàndol internacional dels papers de Panamà.

La jutge Baloísa Marquínez "va absoldre 28 persones acusades del delicte contra l’ordre econòmic en la modalitat de blanqueig de capitals" pel cas dels Panama Papers, va indicar el tribunal en un comunicat. Marquínez va ordenar l’"aixecament de les mesures cautelars personals i reals que pesen contra tots els processats" i va contemplar, a més, "l’exempció de l’acció penal per mort" d’un dels acusats.

Notícies relacionades

La Justícia va determinar així mateix que "les proves obtingudes als servidors del bufet d’advocats Mossack Fonseca (...) no van complir la cadena de custòdia, així com els principis que regeixen la prova digital principalment al no tenir valors hash que permetessin tenir certesa de la seva autenticitat". La magistrada va considerar que "la resta de les proves no eren suficients ni concloents per determinar la responsabilitat penal dels acusats", afegeix el comunicat.

L’abril de 2016, una filtració de més d’11 milions de documents del bufet panameny Mossack Fonseca va revelar la implicació de polítics i empresaris de tot el món. Entre els noms es trobaven els de presidents de l’Argentina, Mauricio Macri, i d’Ucraïna, Petro Poroshenko. Igualment, persones del cercle pròxim a Vladímir Putin.

Temes:

Argentina