Pols electoral

Bill Clinton defensa Biden després del debat contra Trump

Obama y Clinton apoyan a Biden en un acto en Nueva York

Obama y Clinton apoyan a Biden en un acto en Nueva York / BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident nord-americà Bill Clinton (1993-2001) va defensar ahir l’actual mandatari i candidat a la reelecció pel Partit Demòcrata, Joe Biden, després de les crítiques rebudes pel seu erràtic acompliment en el debat presidencial davant Donald Trump.

"Deixo el resultat del debat als experts, però he de dir que els fets i la història importen. Joe Biden ens ha donat tres any de lideratge sòlid, ens ha estabilitzat davant la pandèmia, ha generat una xifra rècord de llocs de treball, ha aconseguit èxits reals per resoldre la crisi climàtica i ha posat en marxa un sistema per reduir la inflació, i tot això mentre ens treia del fangar en el qual ens va deixar Donald Trump. Això és el que importa de veritat al novembre", va dir Clinton en un missatge publicat en el seu compte a la xarxa social X.

Clinton té 77 anys, mentre que Biden en té 81 i en farà 82 el 20 de novembre. També la vicepresidenta, Kamala Harris, va defensar l’actuació de Biden en el debat cara a cara de la CNN. Va reconèixer que el president va tenir una "inici lent", però "un final potent".

Suport d’Obama

L’expresident Barack Obama també va donar suport al seu exvicepresident i va demanar el vot per a Biden. "De vegades hi ha nits dolentes de debat. Confieu en mi, ho sé, però aquestes eleccions continuen sent una elecció entre algú que ha lluitat per la gent corrent durant tota la seva vida i algú que només es preocupa de si mateix", va publicar a X.

Notícies relacionades

Hillary Clinton va sortir també en defensa de Biden perquè l’elecció "continua sent molt senzilla", per la qual cosa ha remarcat que votarà per Biden al novembre.

Malgrat que el magnat novaiorquès va pronunciar moltes falsedats durant les seves intervencions, la premsa va centrar la seva atenció sobretot en els lapsus i en la falta de reflexos de Biden.