Europarlament

Orbán s’unirà als ultres d’Àustria i de Txèquia en un sol grup

Orbán s’unirà als ultres d’Àustria i  de Txèquia en un sol grup

Tobias Steinmaurer / APA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder hongarès Viktor Orbán va anunciar ahir la creació d’un nou grup al Parlament Europeu amb els ultranacionalistes txecs i austríacs. Es dirà Patriotes per Europa i el seu propòsit és "dominar el dretanisme" de la nova Eurocambra. L’anunci d’Orbán es va produir la vigília de l’inici del semestre de presidència hongaresa del Consell Europeu.

L’anunci del nou grup es va formalitzar a Viena entre el Fidesz, el partit del primer ministre hongarès, i els opositors FPÖ austríac i l’Aliança de Ciutadans Descontents (ANO) txeca, de l’ex primer ministre i magnat Andrej Babis.

Advertència

Notícies relacionades

És un toc d’atenció a la resta de famílies polítiques europees. És a dir, tant el Partit dels Populars Europeus (EPP) de la conservadora Ursula von der Leyen com els socialistes que representarà al capdavant del Consell Europeu el portuguès Antonio Costa i els liberals de la primera ministra d’Estònia, Kaja Kallas, com a nova màxima responsable de la diplomàcia europea.

Però també és un desafiament als dos grups de l’extrema dreta, els anomenats Conservadors i Reformistes (ECR) que integren el partit de la italiana Giorgia Meloni i Identitat i Democràcia (ID), al qual pertany la francesa Marine Le Pen i del qual va ser exclòs, pel seu radicalisme, Alternativa per a Alemanya (AfD).