Tensió després del debat

Biden s’enroca amb el suport de la seva família i desatén el clamor per retirar-se

"Continuarem lluitant", assegura la dona del candidat demòcrata en una entrevista amb la revista ‘Vogue’

Biden s’enroca amb el suport de la seva família i desatén el clamor per retirar-se
1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Quatre dies després que l’agònica i desastrosa actuació de Joe Biden en el debat davant Donald Trump incendiés la conversa sobre la capacitat física i mental del president dels Estats Units als 81 anys i activés un clamor que l’insta a retirar la seva candidatura a les eleccions del novembre, el demòcrata s’ha enrocat en la seva intenció de continuar lluitant per la Casa Blanca.

En aquesta postura compta amb el suport de la seva família, amb la qual ha passat el cap de setmana a Camp David. I en aquesta xarxa pesa la veu del seu fill Hunter i, sobretot, la de la primera dama, Jill Biden, possiblement la persona més influent en les decisions polítiques i personals del mandatari.

Notícies relacionades

Ella continua defensant a capa i espasa que es mantingui en la carrera. Ho ha estat dient des del mateix dijous en públic i en privat. I diumenge passat, en unes declaracions a Vogue (que aquest dilluns va treure un número amb ella en la portada i una entrevista feta prèviament), insistia: "No deixarem que aquells 90 minuts (de debat) defineixin els quatre anys que ha sigut president. Continuarem lluitant".

La campanya ha aconseguit comprar una mica de temps. Ha aconseguit que els pesos pesants del partit com Barack Obama i Hillary Clinton, a més d’altres polítics destacats i fins i tot els que sonen com a potencials relleus per a Biden, des de la vicepresidenta Kamala Harris fins als governadors Gretchen Whitmer i Gavin Newsom, tanquin files respecte a la seva candidatura.