Pròxim Orient

Crisi en el Govern israelià per l’alliberament del director de l’Hospital Al-Shifa

Crisi en el Govern israelià per l’alliberament del director de l’Hospital Al-Shifa

Ilia Yefimovich/dpa - Archivo

1
Es llegeix en minuts
Andrea López-Tomàs
Andrea López-Tomàs

Periodista i politòloga. Corresponsal a l'Orient Proper des de Beirut.

ver +

L’acabada d’adquirir llibertat del doctor Mohammed Abu Salmiya, director del desaparegut hospital gazià d’Al-Shifa, ha desencadenat el caos en el Govern israelià. El seu alliberament després de vuit mesos d’empresonament marcats per "la tortura" i "l’aïllament", junt amb 55 detinguts més, ha sigut durament criticat pels ministres ultradretans del Govern del primer ministre, Benjamin Netanyahu. "Una imprudència en matèria de seguretat", va dir ahir a X l’incendiari ministre de Seguretat Nacional, Itamar Ben-Gvir.

Notícies relacionades

Els mitjans israelians van afirmar que Abu Salmiya va ser alliberat perquè les presons estaven plenes, una explicació que el servei de presons israelià va negar, mentre les autoritats del Shin Bet, la seguretat interna, i el Ministeri de Defensa s’acusaven mútuament.

Al-Shifa hospital director Mohammed Abu Salmiya who was detained by Israeli forces since November, is welcomed by relatives after his release alongside other detainees, at Nasser hopsital in Khan Yunis in the southern Gaza Strip July 1, 2024, amid the ongoing conflict between Israel and the Palestinian Hamas militant group. (Photo by Bashar TALEB / AFP) /

BASHAR TALEB

Amb la cara descomposta i visiblement més prim, Abu Salmiya es va postrar davant els mitjans. Al seu voltant, els ossos dels seus companys de presó s’intuïen a través de la pell. "Els nostres detinguts han sigut sotmesos a tota mena de tortura, gairebé diàriament, rere les reixes", va explicar en una conferència de premsa a Gaza.

Temes:

Gaza Govern