Les borses pugen alleujades per la poca contundència del triomf ultra

L’Ibex 35 va tancar amb un increment de l’1,04% 

La resta dels principals índexs europeus també van acabar la jornada en verd

Les borses pugen alleujades per la poca contundència del triomf ultra

Europa Press

2
Es llegeix en minuts

L’Ibex 35, el principal índex la Borsa espanyola, va tancar ahir amb una revalorització de l’1,04% fins als 11.057,00 punts després del resultat de la primera volta de les eleccions a França, on, segons els analistes, la victòria de la ultradreta va ser menys contundent de l’esperat. Des de començament d’any, el selectiu nacional acumula una alça del 9,65%.

Bancs i immobiliàries són els valors que més van pujar en la primera jornada de juliol a l’Ibex 35. Grifols va liderar les pujades amb el 3,38%; Sabadell, amb gran exposició al mercat francès, el va acompanyar al capdavant de l’escalada amb el 2,83%. Només van cotitzar amb descensos Inditex, que va cedir un 0,99%, Rovi (-0,86%), ACS (-0,40%), i Arcelor Mittal (-0,37%).

L’índex Cac 40 de París també va tancar en verd, amb una pujada de l’1,22%. L’FTSE Mib italià va pujar un 1,85%, el PSI 20 portuguès es va revaloritzar un 1,76%, l’Euro Stoxx 50 francès un 0,85%, el Dax alemany un 0,45% i l’FTSE 100 britànic un 0,01%.

"En aquests moments l’escenari favorit dels mercats és un Parlament en el qual cap dels tres blocs obtingui una majoria, produint-se un estancament. Macron faria un últim esforç per formar un Govern tecnocràtic o demanar a l’actual primer ministre que continuï governant creant majories cas per cas, ja que no pot dissoldre novament el Parlament fins d’aquí a un any. Tot i que aquest escenari no creiem que pugui durar massa atesa la debilitada imatge actual de Macron i la necessitat d’aprovar els Pressupostos de la tardor vinent, la qual cosa tot i que a curt termini pugui suposar un alleujament als mercats, a mitjà termini generarà nous pics d’incertesa i volatilitat", apunta Manuel Pinto, responsable d’anàlisi d’XTB.

Notícies relacionades

La prima de risc de França va mostrar una notable millora després d’encadenar pujades en les últimes jornades. Aquest comportament havia anticipat escenaris més adversos, però la possibilitat que els resultats electorals en la segona volta, que se celebren diumenge vinent, siguin més ajustats de l’esperat i evitin majories clares de Govern va portar els inversors a reduir la probabilitat que s’implementin mesures econòmiques més extremes i amb menor disciplina fiscal.

Com a resultat, la prima de risc de França es va reduir en prop de deu punts bàsics, situant-se al voltant dels 74 punts. Aquesta tendència també va beneficiar la prima de risc d’Espanya, que va descendir fins als 86,75 punts bàsics.