Hezbol·là llança 200 coets a Israel, que respon amb atacs al Líban

L’assassinat d’un comandant de la milícia libanesa en un bombardeig dimecres passat incrementa la tensió a la frontera

Foc produït per un atac al Líban. | ATEF SAFADI / EFE / EPA

Foc produït per un atac al Líban. | ATEF SAFADI / EFE / EPA

1
Es llegeix en minuts
Andrea López-Tomàs
Andrea López-Tomàs

Periodista i politòloga. Corresponsal a l'Orient Proper des de Beirut.

ver +

La tensió a la frontera entre el Líban i Israel no disminueix. Després de l’assassinat d’un alt comandant regional de Hezbol·là, dimecres, per part de l’Exèrcit israelià, la milícia libanesa va respondre ahir durant hores amb el llançament d’almenys 200 coets i una vintena de drons cap al nord del territori hebreu. En les desenes de comunitats frontereres evacuades, les alarmes van sonar sense parar. L’Exèrcit israelià va respondre amb atacs aeris sobre el Líban fent arribar els seus avions fins a la capital beirutí, on van trencar la barrera del so i van sembrar el pànic entre la població.

Notícies relacionades

Des del 8 d’octubre, l’endemà de la massacre de Hamàs i l’inici de l’ofensiva israeliana sobre la Franja de Gaza, la frontera entre el Líban i Israel s’ha convertit en un altre front de conflicte que amenaça amb escalar a nivell regional. En declaracions oficials, Hezbol·là va afirmar que havia llançat 200 coets i un eixam de drons carregats d’explosius contra diverses bases militars israelianes al nord del país.

Segons declara la milícia libanesa, els atacs responen a l’assassinat de Mohammad Nasser en un atac israelià contra el seu cotxe a prop de la ciutat de Tiro. Es tracta del segon comandant regional de Hezbol·là assassinat per Israel en aproximadament un mes després que el grup iniciés els seus atacs de represàlia disparant més de 100 coets cap al nord d’Israel. La resposta d’ahir és una de les descàrregues més importants de coets del grup aliat amb l’Iran des de l’inici de la guerra a Gaza.

Temes:

Gaza Israel