Maxime da Silva: "L’esquerra assumirà la seva responsabilitat perquè l’extrema dreta no governi"

Maxime da Silva, nuevo candidato del Nuevo Frente Popular por la circunscripcion de franceses en el extranjero de España, Portugal, Andorra y Mónaco

Maxime da Silva, nuevo candidato del Nuevo Frente Popular por la circunscripcion de franceses en el extranjero de España, Portugal, Andorra y Mónaco

1
Es llegeix en minuts
Laura Puig
Laura Puig

Periodista

ver +

¿Com valora el resultat obtingut en la primera volta?

A nivell nacional, està clar que el partit serà entre el Nou Front Popular i Reagrupament Nacional. A nivell local, el partit és entre el macronista Vojetta, que no té cap possibilitat de tenir influència a l’Assemblea Nacional i jo. Així que la papereta del meu rival, que promet una majoria impossible, és una papereta inútil. Per tant, confio a guanyar diumenge. ¡Faig una crida a la mobilització general!

¿I quin creu que serà el resultat en el conjunt del país?

Guanyarà el Nou Front Popular. Tinc confiança que hi haurà una onada popular per impedir que l’extrema dreta governi França.

¿Funcionarà el cordó sanitari establert pel macronisme i el Nou Front Popular contra l’extrema dreta?

L’esquerra està disposada a assumir les seves responsabilitats. Podem aconseguir una majoria del Nou Front Popular. Els pessimistes fan el joc als nostres adversaris. Si el poble es mobilitza i guanyem, llavors sí que pot funcionar.

El president Macron i membres del seu Executiu s’han manifestat en contra de pactar un govern amb La França Insubmisa en cas de sumar la majoria necessària. ¿I al contrari? ¿La França Insubmisa estaria disposada a pactar amb el macronisme?

Notícies relacionades

Cada vegada que l’extrema dreta s’interposi en el nostre camí, nosaltres, l’esquerra, assumirem sempre la responsabilitat d’impedir que arribin al poder. Interpreti aquesta frase com consideri.

Una de les possibilitats és que després del 7 de juliol França s’instal·li en una dinàmica de bloqueig, sense majoria clara. ¿Què plantejaria la seva coalició en aquest escenari?

El bloqueig pot evitar-se amb el Nou Front Popular. Així que, com a primera mesura, faig una crida als electors perquè elegeixin diputats del Nou Front Popular a tot arreu i no malbaratin el seu vot amb candidats aïllats i incapaços d’influir, com Stéphane Vojetta. Podem guanyar. Respondré la seva pregunta si es dona el cas. De moment, la victòria és possible, així que deixem que els francesos votin per evitar el bloqueig. Tinc confiança en el poble francès i en els francesos de l’estranger.

Temes:

Sumar Govern