El Regne Unit renuncia a les expulsions de migrants a Ruanda

El primer ministro británico, Keir Starmer, en una rueda de prensa tras el primer consejo de ministros del nuevo Gobierno laborista

El primer ministro británico, Keir Starmer, en una rueda de prensa tras el primer consejo de ministros del nuevo Gobierno laborista / EFE / Chris J. Ratcliffe

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nou primer ministre britànic, el laborista Keir Starmer, va confirmar ahir la seva intenció d’abandonar del tot el pla de l’anterior govern conservador d’expulsar migrants en situació irregular a Ruanda.

El projecte "estava mort i enterrat fins i tot abans de començar. Mai va ser dissuasori. No estic disposat a continuar amb mesures enganyoses", va afirmar Starmer durant una roda de premsa celebrada després del primer consell de ministres del nou govern. El nou líder de l’executiu va assegurar també que el seu Govern posarà en pràctica "una política diferent", avalada per la clara majoria obtinguda en les recents eleccions generals del Regne Unit.

Starmer havia anunciat durant la campanya electoral el seu propòsit de renunciar al projecte de contractar avions a Ruanda, un petit país de l’Àfrica oriental, amb l’objectiu de deportar migrants irregulars. El líder laborista, de 61 anys, aposta per una estratègia de lluita contra les màfies de traficants de persones per posar límit a la immigració irregular.

El seu predecessor, Rishi Sunak, va mirar de posar en marxa les expulsions per frenar l’arribada contínua de migrants a petites embarcacions pel canal de la Mànega, que separa les costes d’Anglaterra i França.

Viatge a Washington

Starmer també va prometre afrontar els desafiaments fiscals que l’esperen amb "total honestedat", encara que va admetre que haurà "d’adoptar decisions difícils i prendre-les aviat".

Notícies relacionades

Va assenyalar que la "missió número u" d’un Govern laborista és impulsar el creixement econòmic i que s’assegurarà "que aquest creixement es dona en totes les parts del país".

Starmer viatjarà dimarts vinent a Washington a participar en la cimera de l’OTAN, en què deixarà ben clar el seu suport a l’Aliança. Així, va remarcar que la seguretat i la defensa seran la "primera tasca" amb què ha de lidiar aquest Govern.

Temes:

Govern OTAN