Blair aconsella a Stramer que aclareixi el seu pla per controlar la migració

L’ex primer ministre laborista recomana al seu col·lega de partit que fixi una posició clara per evitar alimentar l’extrema dreta

jcortadellas30489766 britain s former prime minister and former labour party lead161007131934

jcortadellas30489766 britain s former prime minister and former labour party lead161007131934 / JUSTIN TALLIS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ex primer ministre laborista Tony Blair va instar ahir el nou cap del govern britànic, Keir Starmer, de la seva mateixa formació política, a tenir un "pla per controlar la immigració" en una columna al Sunday Times.

L’exlíder laborista adverteix de l’amenaça plantejada per Reform UK, de Nigel Farage, un dels impulsors del Brexit, i la tercera força més votada en les eleccions rere els laboristes i conservadors, amb 4,1 milions de vots (14,3%).

Reform UK va obtenir 5 diputats, mentre el Partit Liberaldemòcrata, amb un 12,2% dels vots, en va aconseguir 72, a causa del sistema electoral britànic, en què només el partit guanyador de cada una de les 650 circumscripcions obté l’escó al Parlament.

"Les qüestions culturals, tant o més que les qüestions econòmiques, han estat en el centre" d’aquestes eleccions, diu Blair, primer ministre laborista fins al 2007, que es va mantenir en silenci durant la campanya electoral.

Notícies relacionades

Blair també adverteix que "la política britànica té molt en comú amb la política europea", on els partits polítics tradicionals "estan patint una desestabilització", esmentant l’exemple de França i Itàlia.

El nou ministre laborista de Comerç, Jonathan Reynolds, va descartar ahir mateix la idea d’un document d’identitat digital, a l’assenyalar que "no forma part" dels plans del Govern. Reynolds va afirmar que el seu govern "examinarà tota mena d’idees" per controlar la immigració.