El casament dels 150 milions

L’enllaç d’Anant Ambani, el fill de l’home més ric de l’Índia, inclou un concert de Justin Bieber i Rihanna, amb convidats com Mark Zuckerberg i Bill Gates.

El casament dels 150 milions
2
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas
Adrián Foncillas

Periodista

ver +

El casament d’Anant Ambani deixarà el de Camacho en una berenada. Res fascina més aquests dies a l’Índia que la cerimònia que unirà aquest cap de setmana el fill de Mukesh Ambani, primera fortuna asiàtica i novena global, amb la seva promesa, Radhika Merchant. No escassegen els casoris de pompa grotesca en un país amb una pobresa dolorosa però aquest fixarà una fita difícilment superable perquè al bo de Mukesh no li queden més fills casadors.

Les celebracions es repartiran entre el Centre de Convencions Jio World, propietat del clan, i la vivenda familiar, un edifici de 27 pisos a Bombai amb tres heliports, garatge de 160 places i teatre. El programa és secret i l’única certesa, després de quatre mesos de celebracions, és que no tindrà mesura. En un entremès del març, que la parella va anomenar precasament, més d’un miler de convidats van disfrutar de 2.000 plats en un palau de vidre aixecat per a l’ocasió a Jamnagar (a Gujarat), la ciutat natal del clan, sobre el qual 5.500 drons van dibuixar un espectacle de llums.

Hi va actuar Rihanna i hi van acudir Mark Zuckerberg, Bill Gates i celebritats de Bollywood. El codi de vestimenta entregat als assistents sumava una desena de pàgines i la núvia es va presentar amb una faldilla amb 20.000 vidres Swarovski. Dos mesos després, en un altre precasament, la parella i els convidats van solcar el Mediterrani en un iot que va comptar amb les actuacions de Backstreet Boys, Kate Perry i el tenor Andrea Bocelli. En la penúltima etapa dels maratonians festejos, amb prou feines una setmana enrere, Justin Bieber va entretenir la gentada.

Notícies relacionades

Res ni ningú semblen excessius per a Mukesh Ambani. Presideix Reliance Industries, un paquidèrmic conglomerat que factura 100.000 milions de dòlars anuals i s’estén a sectors com el petrolífer, les telecomunicacions, la moda o el menjar, per fer la llista curta. És improbable que sense la depurada amistat i suport del primer ministre, Narendra Modi, pogués liderar tantes indústries. Anant, el seu tercer i últim fill, està al càrrec de les energies renovables en l’empresa familiar i té els animals com a hobby. El seu projecte personal és Vantara, un refugi de més de mil hectàrees. La seva imminent dona, Radhika Merchant, és filla d’un magnat farmacèutic i es va graduar a la Universitat de Nova York.

Experts del sector calculen la factura del casament al voltant dels 150 milions de dòlars. I cou aquesta impúdica exhibició en un país amb molts deures pendents en la seva lluita contra la pobresa. Els Ambani han intentat aigualir les crítiques organitzant un casament massiu per a 50 parelles necessitades que han omplert de joies, electrodomèstics i aliments. No ho han aconseguit. L’Índia és on era Xina dues dècades enrere, en una incipient arrencada econòmica que només disfruten uns quants.