Surten a la llum sopars secrets entre dirigents macronistes i d’ultradreta

Surten a la llum sopars secrets entre dirigents macronistes i d’ultradreta
1
Es llegeix en minuts

Enmig del caos polític que viu França, Libération va publicar ahir una investigació en la qual destapa trobades secretes entre el macronisme i els líders del partit d’extrema dreta Reagrupament Nacional (RN), Marine Le Pen i Jordan Bardela. La revelació ha causat irritació en un moment crucial per a la política francesa, en el qual el país s’ha mobilitzat per fer barrera a l’extrema dreta, i en què les esquerres busquen una coalició per aconseguir formar govern.

Segons la investigació, les trobades es portaven a terme a l’apartament de l’exconseller d’Emmanuel Macron Thierry Solère, de qui es diu que continua fent d’enllaç entre l’Elisi i importants personalitats. Segons testimonis, per allà passaven tot tipus de polítics, però en les últimes setmanes abans de la dissolució de l’Assemblea Nacional, els veïns havien trucat a la policia per la presència d’un cotxe sorollós i mal aparcat al carrer Aumale. El cotxe era de Marine Le Pen, que sortia de l’apartament de Solère.

Notícies relacionades

En els sopars coincidien membres del camp presidencial com ara l’ex primer ministre Édouard Philippe o l’actual ministre de Defensa, Sébastien Lecornu, tots dos pròxims a l’exconseller de Macron. Aquestes trobades no es produïen alhora, però es van estendre durant mesos. Tot i que, el lepenisme i Solère han negat aquestes trobades, Philippe, candidat potencial contra la líder ultra en aquests comicis, els ha reconegut en una entrevista per a TF1: "És un gest democràtic. […] Durant un sopar cordial amb Marine Le Pen, vam comprovar que teníem desacords molt profunds sobre molts temes". I el periodista li va etzibar: "¿Necessitava un sopar per saber això?".

El grup de l’esquerra no ha trigat a reaccionar. "Francament, ets lamentable, irresponsable i indecent", va clamar la senadora ecologista Mélanie Vogel a Philippe.