Alerta per les amenaces al cap de la principal empresa d’armes alemanya

El director general de Rheinmetall, Armin Papperger.

El director general de Rheinmetall, Armin Papperger. / BORIS ROESSLER / AP

1
Es llegeix en minuts
Gemma Casadevall
Gemma Casadevall

Corresponsal a Berlin

ver +

El Govern alemany es pren "molt seriosament" l’existència d’una presumpta trama russa per assassinar el president de Rheinmetall, Armin Papperger, com a empresa clau per al subministrament d’armes a Ucraïna. "No comentem amenaces individuals, però està clar que ens les prenem molt seriosament. Actuem en coordinació amb els nostres aliats per protegir Alemanya i els seus ciutadans i per frustrar els plans de Vladímir Putin", va assenyalar la ministra de l’Interior, Nancy Faeser.

Els plans que "no comenten" ni la titular d’Interior ni tampoc la resta dels portaveus del Govern d’Olaf Scholz, requerits amb insistència en una compareixença ahir davant els mitjans, van ser revelats dijous per la cadena nord-americana CNN i amplificats pel setmanari Der Spiegel a continuació. D’acord amb la publicació alemanya, els serveis secrets del país van rebre al maig una informació sense concretar de l’espionatge aliat sobre les amenaces russes cap al fabricant d’armes. Es tracta, segons Spiegel, d’indicis d’una trama per assassinar Papperger. Des d’aleshores té sota observació un grup d’individus procedents de països de l’antiga Unió Soviètica, inclòs almenys un rus. Se sospita que actuen com a agents pagats per Moscou.

Notícies relacionades

"Guerra híbrida"

La CNN va difondre dijous informacions sobre aquesta presumpta trama que van ser poc després recollides i contrastades per mitjans alemanys. La ministra d’Afers Exteriors, Annalena Baerbock, va reaccionar des de Washington a aquestes informacions per assenyalar, sense citar directament Papperger, que "el president rus està lliurant una guerra híbrida contra Europa". Rheinmetall, amb seu a Düsseldorf, és la principal subministradora d’armes a Ucraïna per part d’Alemanya, segon contribuent internacional en suport militar a Kíiv, per darrere dels Estats Units.