Meloni rescata Berlusconi per guanyar suport en hores baixes

El Govern anuncia que l’aeroport internacional de Milà portarà el nom del difunt polític fundador del partit Forza Italia

Giorgia Meloni

Giorgia Meloni / ROBERTO MONALDO / LAPRESSE

1
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

Silvio Berlusconi no deixa d’acaparar titulars, malgrat que fa més d’un any que és mort. El controvertit polític conservador i magnat de les telecomunicacions fins i tot ha arribat ha ser tendència a les xarxes socials, especialment a X, l’antic Twitter. Tampoc passa una setmana en què no el citi algun ministre o que protagonitzi alguna diatriba sobre la seva persona. I lúltim ha sigut l’anunci del Govern italià de rebatejar el principal aeroport de Milà en el seu honor, una iniciativa que ha enutjat l’oposició.

Aeroport Internacional de Milà Malpensa-Silvio Berlusconi. Així s’anomenarà a partir d’aquesta setmana. El mes passat, Antonio Tajani, el líder de Forza Italia (formació fundada per Berlusconi), defensava la validesa de qualsevol papereta electoral en els comicis europeus en la qual aparegués el seu nom (que també apareixia en tots els cartells de la formació durant la campanya electoral). Tot això malgrat que el polític difunt fa més d’un any que és mort.

Agressions policials

Notícies relacionades

La distracció com a estratègia de propaganda política continua tenint a Itàlia un dels grans bastions. És la conclusió a la qual podrien arribar els més atents. El cas de l’aeroport és molt emblemàtic. L’anunci el va fer l’ultradretà Matteo Salvini, el líder de la Lliga, pocs dies abans que Amnistia Internacional (AI) inclogués Itàlia entre els països europeus en els quals s’està soscavant la protesta pacífica de manera preocupant. "L’informe documenta l’ús generalitzat de força excessiva o innecessària per part de la policia [...], com fractures de dents i ossos [...], equiparable a tortura o altres maltractaments", va assenyalar AI, que en el seu informe fins i tot va citar manifestacions específiques, entre elles protestes per l’ofensiva d’Israel a Gaza.

No és l’única notícia en aquest sentit. Al maig, Itàlia va retrocedir cinc llocs (fins al 46) en les llistes sobre la llibertat de premsa que publica Reporters Sense Fronteres (RSF). Altres informes d’organitzacions no governamentals també han denunciat un augment de les pressions i intimidacions a periodistes a Itàlia, on el Govern de Giorgia Meloni va emprendre una veritable batalla per conquerir la cadena pública de televisió Rai.