Israel confirma la mort de l’assistent del número dos de Hamàs

Rafaa Salameh, mano derecha del número dos de Hamás

Rafaa Salameh, mano derecha del número dos de Hamás / EP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Exèrcit israelià va confirmar ahir la mort de Rafaa Salameh comandant de la brigada de Khan Yunis de la milícia palestina Hamàs i mà dreta de Mohamed Deif, número dos del grup en la Franja de Gaza.

Israel va portar a terme dissabte un atac contra un habitatge a Mawasi, considerada "zona humanitària" a l’àrea de Khan Yunis –sud de la Franja–, dirigit a matar Mohamed Deif, cap de les Brigades al Qasam, ala militar de Hamàs i considerat el cervell dels atacs del 7 d’octubre a Israel. Però, com informa l’agència Efe, les autoritats israelianes no han confirmat encara l’eliminació de Deif. Hamàs s’ha afanyat, sense aportar proves, a desmentir la seva mort en l’atac, que va causar almenys 90 morts i més de 300 ferits, segons van informar les autoritats gazianes.

Bombardeig "precís"

L’Exèrcit israelià va justificar l’atac dient que el bombardeig va ser precís i que es va produir en un complex de Hamàs ubicat en una zona oberta, no a les tendes de campanya de Mawasi, on resideixen centenars de milers de desplaçats.

Notícies relacionades

Salameh es va unir a Hamàs a principis dels 90 i va ser designat comandant del batalló de Khan Yunis i Al-Qarara de las Brigades al-Qasam, sota el comandament de Mohamed Sinwar, que era germà de Yahya Sinwar, cap de Hamàs dins de la Franja i home amb més poder dins del grup en aquest moment, també artífex dels atacs del 7 d’octubre. Aquest continua en parador desconegut.

L’any 2016 va reemplaçar Mohamed Sinwar com a comandant de la Brigada Khan Yunis, una de les més poderoses de Hamàs. "Salameh també va estar al comandament de dos túnels terroristes que van ser desmantellats a Khan Yunis en l’operació Guardià dels Murs, el 2021", diu un comunicat militar de l’exèrcit israelià, que recorda que aquesta mort "obstaculitza significativament les capacitats militars de Hamàs".

Temes:

Gaza Israel