L’atacant era un jove blanc de 20 anys i votant republicà

Thomas Matthew Crooks, que vivia a uns 70 quilòmetres del lloc del míting, va disparar vuit trets abans de ser abatut

L’atacant era un jove blanc de 20 anys i votant republicà
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El presumpte autor dels trets a l’expresident dels Estats Units i candidat republicà per a les eleccions del 5 de novembre, Donald Trump, és un jove de 20 anys anomenat Thomas Matthew Crooks, segons va confirmar ahir l’FBI. El sospitós, que va ser abatut per les forces de seguretat, era resident de Bethel Park, un municipi situat a la zona metropolitana de Pittsburgh, a uns 70 quilòmetres de Butler (Pennsilvània), el lloc on se celebrava el míting en què Trump va ser víctima de l’atac.

Crooks era un jove blanc que anava vestit amb roba grisa de camuflatge. Les autoritats investiguen quina va poder ser la seva motivació per atemptar contra el candidat republicà aspirant a tornar a la Casa Blanca.

"Continua sent una investigació activa i en curs, i s’anima qualsevol persona amb informació que pugui ajudar amb la investigació a què enviï fotos o vídeos per internet", sol·licitava en un comunicat l’FBI.

Sense antecedents

L’agressor no tenia antecedents penals, segons consta en els registres judicials públics de Pennsilvània. I, malgrat que estava registrat com a votant republicà d’aquest Estat del país, segons assenyala l’agència AP, havia donat 15 dòlars a un comitè d’acció política progressista el 20 de gener del 2021, el mateix dia en què el president Biden va prendre possessió del seu càrrec, segons els registres financers de la campanya esmentats per l’agència.

Notícies relacionades

El tirador es va situar a la teulada d’un edifici fora del perímetre de seguretat de l’acte de campanya en què es trobava Trump, segons va indicar el fiscal de districte de Butler, la qual cosa explicaria que tingués una arma, ja que per accedir als mítings de Trump cal passar controls de seguretat i arcs detectors de metalls. Va estar situat a uns 120 o 150 metres del polític, segons una anàlisi de posicions elaborada per la cadena CNN partint dels informes rebuts.

El mitjà local de Pittsburgh WTAE assegura que Crooks va utilitzar un fusell tipus AR-15 i va disparar vuit trets abans de ser abatut pels agents del Servei Secret. Crooks, abatut finalment, va deixar un mort i dos ferits greus.