L’autor del tiroteig contra Trump va buscar informació de Biden a internet

L’autor del tiroteig contra Trump va buscar informació de Biden a internet
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’autor de l’atemptat fallit contra Donald Trump, Thomas Matthew Crooks, va fer cerques a internet sobre l’expresident i candidat republicà a la Casa Blanca, però també sobre l’actual mandatari, Joe Biden, i altres figures importants dels Estats Units com el fiscal general, Merrick Garland, o el director de l’FBI, Christopher Wray, segons va explicar aquesta agència a congressistes en una reunió dimecres reportada per diversos mitjans nord-americans.

A més, els investigadors van trobar un missatge a la plataforma de jocs Steam que creuen que va escriure Crooks: "El 13 de juliol serà la meva estrena, atents a com es desenvolupa", segons va publicar ahir ABC News citant tres fonts policials.

L’historial de cerques dels dispositius electrònics ha revelat que Crooks havia buscat les dates del míting de Trump a Pensilvània i les de la Convenció Nacional Demòcrata a Chicago. A més, va consultar imatges de Trump i de Biden, de les següents intervencions de Trump, i va consultar continguts referents a la depressió, que revelarien preocupació per la seva salut mental.

Cronologia

Notícies relacionades

En paral·lel, el Servei Secret intenta reconstruir una cronologia de l’intent de magnicidi. Franctiradors d’aquest departament van veure l’atacant a la teulada d’un edifici 20 minuts abans que aquest disparés a l’expresident, a les 17.52 hores. Crooks va ser identificat com a individu sospitós entorn d’una hora abans del primer tret, a les 17.10, i 20 minuts després se’l va veure utilitzant un telèmetre.

El jove va comprar 50 bales el dia del míting en una botiga d’armes de la seva ciutat natal, Bethel Park, segons un comunicat conjunt emès pel Departament de Seguretat Nacional i l’FBI. També va construir tres bombes casolanes: dues van ser trobades al seu cotxe i una altra a casa seva.