Conclave del Partit Comunista

La Xina accelera la seva transformació tecnològica per avivar l’economia

El comitè central del PCX conclou el seu tercer ple sense mesures sorprenents i decideix aprofundir l’estratègia iniciada fa anys

La Xina accelera la seva transformació tecnològica per avivar l’economia
1
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas
Adrián Foncillas

Periodista

ver +

Accelerar cap a la potència tecnològica. La Xina ha accentuat la seva estratègia en un dels conclaves més rellevants del seu calendari polític mentre la seva economia vaga en la postpandèmia i té alguns dels seus motors gripats. No hi ha més via que aprofundir en la transformació tecnològica, diu un comunicat que decebrà els que esperaven mesures fogoses o girs sorprenents.

Notícies relacionades

"El present i el futur immediat són temps crítics per promoure la construcció d’un país fort i la gran causa del rejoveniment nacional amb una modernització a l’estil xinès", diu el text final del tercer ple del Comitè Central del Partit Comunista de la Xina (PCX), trufat de l’ampul·lós argot comunista. "Un desenvolupament d’alta qualitat és la principal tasca per construir un país socialista modern", segueix dient l’escrit. El gran salt tecnològic haurà d’acabar el 2029, coincidint amb el 80è aniversari del partit.

La revolució tecnològica suma dècades a la Xina. La va emprendre quan les exportacions barates li proporcionaven creixements de doble dígit que meravellaven el món. En pocs anys va passar de copiar productes occidentals a liderar el tren d’alta velocitat, regar el món de centrals elèctriques, portar roques de la cara oculta de la Lluna o discutir l’hegemonia nord-americana en bona part de les indústries que canviaran les nostres vides. Sumit en aquest vertigen, el president, Xi Jinping, encara li va donar una altra empenta davant el deteriorament del context intern i extern.

Temes:

Xina Xi Jinping