Visita oficial

Zelenski demana a Londres utilitzar armes de llarg abast contra Rússia

El primer ministro británico, Keir Starmer, y el presidente de Ucrania, Volodímir Zelenski, este viernes frente al 10 de Downing Street.

El primer ministro británico, Keir Starmer, y el presidente de Ucrania, Volodímir Zelenski, este viernes frente al 10 de Downing Street. / THOMAS KRYCH / ZUMA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Lucas Font
Lucas Font

Corresponsal.

ver +

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, va assistir ahir a la reunió del Govern britànic a Downing Street amb dos objectius principals: reforçar l’aliança amb el Regne Unit i pressionar el nou primer ministre, Keir Starmer, perquè permeti l’ús d’armes de llarg abast sobre territori rus. "Li demano que mostri el seu lideratge en això i que pugui convèncer els altres socis per eliminar els límits actuals. Necessitem aquest pas, que forçarà Rússia a buscar la pau", va dir el líder ucraïnès en la que va ser la primera participació d’un líder estranger en una reunió del Gabinet britànic des de l’expresident nord-americà Bill Clinton el 1997.

Ucraïna insisteix en la necessitat d’aixecar les restriccions imposades a l’ús d’armes occidentals de llarg abast per atacar objectius militars clau en territori rus, més enllà de les zones pròximes a la frontera amb Ucraïna. Aquesta facilitat, segons Zelenski, permetrà al seu país protegir-se dels atacs de Rússia sobre zones residencials, hospitals i escoles i assegurar alhora les posicions en la línia del front de guerra.