Pròxim Orient

Els houthis denuncien un atac aeri d’Israel contra un port

Els houthis denuncien un atac aeri d’Israel contra un port

Ilia Yefimovich/dpa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La insurgència houthi del Iemen va denunciar ahir un atac aeri d’Israel sobre la ciutat portuària d’Hodeida, a l’oest del país, 24 hores després de l’atac efectuat per un avió no tripulat dels guerrillers iemenites contra el país hebreu i que es va saldar amb un mort. L’agència de notícies dels insurgents del Iemen, Saba, descriu una "agressió israeliana contra diversos dipòsits de petroli" a la ciutat, poc després que mitjans afins als houthis, com Al-Masira i Al-Mayadin, avancessin una sèrie de potents explosions en aquesta localitat.

L’Exèrcit israelià va confirmar l’atac de represàlia, tot i que sense donar dades concretes. "Avions de combat de les Forces de Defensa d’Israel han atacat objectius militars del règim terrorista houthi a la zona del port d’Hodeida al Iemen en resposta als centenars d’atacs contra l’Estat d’Israel dels últims mesos", va difondre l’Exèrcit israelià a través del seu canal de Telegram.

Una dotzena d’avions

Fonts de la cadena Al-Arabiya impliquen en l’atac una desena d’avions d’Israel, dels Estats Units i del Regne Unit, però els houthis no ho van confirmar. D’altra banda, altres mitjans apunten a la presència de 12 avions de combat F35 de fabricació nord-americana.

Notícies relacionades

"Aquesta brutal agressió no només augmenta la nostra determinació, resistència i suport del poble iemenita i les seves valentes Forces Armades a Gaza", va dir un portaveu d’Ansarolá, el partit dels houthis, Mohamed Abdulsalam. "El poble iemenita és capaç d’afrontar tots els desafiaments amb ajuda d’Al·là per aconseguir la victòria de la Palestina oprimida i del poble de Gaza, que representa la més justa de les causes sobre la faç de la Terra", va afirmar.

L’atac houthi de divendres contra Tel-Aviv va deixar també una desena de ferits, en el qual es considera una escalada de les hostilitats entre Israel i la insurgència iemenita.