Trump torna a la campanya amb un to encara més incendiari

Trump torna a la campanya amb un to encara més incendiari
1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Si algú va pensar que l’atemptat havia transformat políticament Donald Trump es va equivocar. El miratge d’un líder moderat i enfocat a unir el país ja va començar a evidenciar-se dijous passat durant el seu discurs d’acceptació de la nominació republicana en la convenció a Milwaukee, on els missatges calculats es van ofegar entre la tornada del seu llenguatge dur i dels atacs. Però allò va ser només un aperitiu. I aquest cap de setmana, en el seu primer míting després de l’intent d’assassinat, celebrat hores abans que Biden comuniqués la seva decisió, Trump va tornar amb un discurs més incendiari que mai.

L’aparatós embenat a l’orella dreta que portava en la convenció va ser rellevat per un parell de petits esparadraps en la seva aparició a Michigan. Però és l’única cosa que es va reduir. Així, Trump es va estendre durant una hora i 50 minuts. I en tot aquell temps va ser el Trump més exagerat, provocador, grandiloqüent i aferrat als insults.

Denigració i carnassa

Notícies relacionades

Sense cap esforç aparent per guanyar-se votants indecisos, va optar per donar a l’audiència la carnassa de la denigració dels demòcrates, amb noms propis com els de la vicepresidenta Kamala Harris i l’expresidenta de la Cambra baixa Nancy Pelosi acompanyats de l’adjectiu "boja". Però es va encebar sobretot a fer sang amb el president Joe Biden, la seva edat i el seu estat (81 anys, tres més que ell). No era una qüestió de posar en contrast propostes polítiques, era baixar al fang.

"Diuen que soc una amenaça per a la democràcia, però la setmana passada vaig rebre un tret per la democràcia", va afegir just quan estava repassant de nou l’atemptat que va poder costar-li la vida. Com un miratge va quedar el que havia promès al relatar l’ocorregut en un to molt més sobri en la convenció: que no tornaria a descriure l’atac perquè era "massa dolorós".