Ofensiva a la Franja

L’Exèrcit recupera els cadàvers de cinc ostatges

Lyons, francotirador del ejército israelí, en las calles de Hanita.

Lyons, francotirador del ejército israelí, en las calles de Hanita. / Ricardo Mir de Francia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Hi ha cinc famílies a Israel que, des d’ahir, poden dormir més tranquil·les. Mentrestant, milers dels seus conciutadans els agafaran el relleu en la lluita als carrers. Ara, els éssers estimats de Ravid Katz, Oren Goldin, Maya Goren, Kiril Brodski i Tomer Yaakov Ahimas poden començar el dol després que l’Exèrcit israelià n’hagi recuperat els cadàvers a Khan Yunis, al sud de la Franja de Gaza. Des de dilluns, les tropes hebrees estan embarcades en una operació militar que ha provocat la mort de 129 palestins i l’èxode de 150.000 més. Un dels objectius de l’atac era arribar fins als cossos d’aquests ostatges israelians assassinats durant l’atac de Hamàs del 7 d’octubre.

Notícies relacionades

"Fins i tot ara, demanem el retorn immediat de tots els ostatges: els vius per rehabilitar-los i els assassinats per enterrar-los", va defensar la família Goren en un comunicat compartit pel Fòrum de les Famílies dels Ostatges i Desapareguts. "Tots mereixen aquest tancament i el seu abandonament s’ha d’acabar", van afegir els quatre fills d’aquesta professora d’escola bressol de 56 anys, el marit de la qual, Avner, de la mateixa edat, també va ser assassinat aquell tràgic dia al quibuts Nir Oz.

Es creu que encara hi ha 111 ostatges a Gaza, incloses les restes de 39 morts confirmats per l’Exèrcit israelià. Durant el seu atac fa gairebé 300 dies, Hamàs va segrestar 251 persones de diferents nacionalitats.

Temes:

Gaza Israel