La carrera a la Casa Blanca

Els Obama escenifiquen el seu suport a la candidatura de Kamala Harris

La parella dona carpetada, en un vídeo difós per xarxes socials, als rumors d’una possible nominació de l’exprimera dama

Els Obama escenifiquen el seu suport a la candidatura de Kamala Harris
1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

Els planetes continuen alineant-se perquè Kamala Harris sigui definitivament la candidata demòcrata per enfrontar-se a Donald Trump en les eleccions presidencials del mes de novembre vinent. Després de confirmar-se que la vicepresidenta compta ja amb els delegats necessaris per a la seva coronació formal, ahir va rebre el suport oficial dels últims savis del partit que quedaven per fer-ho, potser els més influents de l’univers demòcrata, el que pràcticament tanca la porta a la possibilitat que qualsevol altre candidat de pes pugui fer un pas endavant per desafiar-la abans de la convenció de Chicago. L’expresident Barack Obama i la seva dona, Michelle, van ungir també Harris, i van donar així carpetada als rumors d’una possible candidatura de Michelle.

Notícies relacionades

Ho van fer en un vídeo d’aproximadament un minut de durada que recull una trucada privada entre la parella i l’actual vicepresidenta. "Truquem per dir que Michelle i jo no podríem estar més orgullosos de donar-li suport i fer tot el possible perquè superi aquesta elecció i arribi al Despatx Oval", diu Obama a Harris. "Estic orgullós de tu. Això serà històric", trasllada l’ex primera dama a Harris.

Parlant per un telèfon mòbil i esbossant alguns somriures, Harris expressa la seva gratitud pel suport i la seva llarga amistat. "Gràcies a tots dos. Significa molt. I també ens divertirem una mica amb això", diu Harris. La campanya de la demòcrata assegura que el vídeo de la trucada és real, no una recreació.