Pròxim Orient

Hamàs demana venjar un dels seus líders mort en una presó israeliana

Hamàs demana venjar un dels seus líders mort en una presó israeliana

Mohammed Talatene/dpa - Archivo

1
Es llegeix en minuts
Andrea López-Tomàs
Andrea López-Tomàs

Periodista i politòloga. Corresponsal a l'Orient Proper des de Beirut.

ver +

Hamàs vol venjança. El grup palestí culpa Israel de la mort del presoner Mustafa Muhammad Abu Arra, un dels seus líders a la Cisjordània ocupada. El dirigent, membre de la primera generació de l’organització islamista al territori, va morir ahir als 63 anys després de passar-ne una dotzena entre reixes. A la presó, el seu estat de salut va empitjorar i va provocar el que Hamàs titlla d’"assassinat per negligència mèdica". "Fem una crida a tots els combatents perquè apuntin amb bales i artefactes explosius els soldats i colons d’ocupació en venjança per la sang del màrtir i dels màrtirs de nostre just poble", va dir en un comunicat.

Des del 1990, Abu Arra havia sigut arrestat diverses vegades. L’última va ser el passat 23 d’octubre, segons va explicar ahir la Comissió d’Afers de Presoners i Expresoners palestina. Aquest dirigent de Hamàs patia greus problemes de salut crònics que requerien una supervisió mèdica constant. Però diversos informes d’organitzacions humanitàries i els mateixos testimonis dels expressos indiquen que les autoritats carceràries israelianes no solen permetre les consultes de salut en aquests centres. "Com tots els presoners, Abu Ara va afrontar la tortura, la gana i els delictes mèdics", va assenyalar Hamàs.

Notícies relacionades

9.300 arrestats

L’organització va afirmar que la mort d’Abu Arra, oriünd de la localitat d’Aqaba a Tubes, al nord-est de la Cisjordània ocupada, representa "un nou assassinat covard afegit a l’historial criminal de l’ocupació". Casat i pare de set fills, un dels quals també és entre reixes, va patir "persecució" per la seva història i defensa nacional", segons el grup palestí. Des de l’inici de la guerra contra Gaza, més de 9.300 palestins han sigut arrestats a Cisjordània, segons l’organització palestina de drets humans Adalah.

Temes:

Gaza Palestina