El Govern evita reconèixer el triomf de Maduro i demana les actes

El PP exigeix cridar a consultes l’ambaixador espanyol a Caracas i reclamarà la compareixença de Zapatero a l’Eurocambra

El Govern evita reconèixer el triomf de Maduro i demana les actes

EP

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El Govern s’ha alineat amb la posició marcada per Brussel·les per mostrar una total cautela sobre els resultats de les eleccions de diumenge a Veneçuela. De moment s’ha evitat reconèixer la victòria de Nicolás Maduro per centrar-se a exigir "transparència". El ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares, va refusar així pronunciar-se sobre els resultats fins que siguin publicades les actes "mesa per mesa" per poder certificar els resultats. "La voluntat democràtica del poble de Veneçuela ha de ser respectada amb la presentació de les actes de totes les meses electorals per garantir resultats plenament verificables", va exigir Albares en un missatge a la xarxa social X, en què va demanar a més que "es mantinguin la calma i el civisme amb què va transcórrer la jornada electoral".

Per la seva banda, el PP va coincidir amb el Govern a exigir les "actes" de les eleccions, malgrat això, els populars van denunciar l’actitud del Govern davant l’expulsió de la delegació de parlamentaris del PP que va viatjar divendres a Caracas convidats per la líder opositora María Corina Machado. La número dos de la formació, Cuca Gamarra, va lamentar que l’Executiu no hagi protestat per aquesta expulsió i, segons la seva opinió, Espanya "hauria d’estar liderant el suport als demòcrates veneçolans" i, en canvi, veu l’expresident José Luis Rodríguez Zapatero (PSOE) com "el gran reforç de Maduro".

Notícies relacionades

Comissió d’exteriors

La secretària general també va exigir a Sánchez que cridi a consultes l’ambaixador d’Espanya a Veneçuela per l’expulsió de la delegació, i va anunciar que els diputats del PP al Parlament europeu sol·licitaran la compareixença de Zapatero en la comissió d’exteriors.