Maduro carrega contra la UE per demanar respecte cap a les protestes

Maduro carrega contra la UE per demanar respecte cap a les protestes

YURI CORTEZ / AFP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va afirmar diumenge que la Unió Europea (UE) i l’alt representant de la UE per a Afers Estrangers, Josep Borrell, són una "vergonya", després que el bloc comunitari expressés que "segueix amb preocupació els esdeveniments" a la nació caribenya. "La Unió Europea treu la seva lletania, la mateixa Unió Europea que va reconèixer [Juan] Guaidó, una vergonya la Unió Europea, el senyor Borrell és una vergonya, és una vergonya que va portar Ucraïna a una guerra i ara es renta les mans", va expressar el mandatari en un acte amb la Guàrdia Nacional Bolivariana. Maduro va criticar que la UE demanés a les autoritats veneçolanes respecte per a les manifestacions generades des de dilluns de la setmana passada pel rebuig dels resultats de les eleccions publicats pel Consell Nacional Electoral (CNE), que va proclamar com a guanyador el mandatari.

"Ara diu que a Veneçuela hi ha repressió a manifestacions pacífiques, diu el senyor Borrell. ¿Pacífiques? ¿Quan agredeixen la població, hospitals, CDI (centres de diagnòstic integral), escoles, unitats d’autobusos, estacions del metro?", va qüestionar. La UE va demanar diumenge una verificació independent "més concreta dels registres electorals" després de les votacions del 28 de juliol.

Notícies relacionades

"Els informes de les missions internacionals d’observació electoral afirmen clarament que les eleccions presidencials del 28 de juliol no van complir les normes internacionals d’integritat electoral", va expressar la UE en un comunicat. L’organisme europeu va exhortar l’ens electoral a publicar les actes oficials de les taules de votació, ja que, "sense proves que els donin suport, els resultats publicats el 2 d’agost pel CNE no poden ser reconeguts".

Divendres, el CNE va oferir un segon i últim balanç, fins al moment, en el qual va ratificar el triomf i la reelecció de Maduro. n