Atenes apaga l’incendi mentre investiga l’origen de la catàstrofe

Les flames han calcinat 10.000 hectàrees de terreny forestal i han obligat a evacuar 50.000 habitants del nord de la capital

Atenes apaga l’incendi mentre investiga l’origen de la catàstrofe
1
Es llegeix en minuts
Adrià Rocha Cutiller
Adrià Rocha Cutiller

Periodista

ver +

Ha passat, tan sols, en vuit anys: sumant l’incendi de diumenge, que va devastar el nord d’Atenes, des del 2017 una cinquena part del total de massa forestal de la regió de l’Àtica s’ha cremat, s’ha esborrat del mapa. Cada estiu, sense excepció des de llavors, la regió ha sigut castigada per incendis que han provocat la destrucció de milers d’habitatges i –en alguns casos, com el de Mati del 2018– víctimes mortals.

L’incendi d’aquest any no és una excepció: una dona va perdre la vida diumenge al veure’s atrapada a casa seva per les flamarades. Després de tres dies de lluita contra el foc, finalment, la majoria de fronts de l’incendi al nord d’Atenes han sigut frenats, segons van explicar oficials del departament de bombers grec.

Notícies relacionades

Més de 50.000 persones han hagut de ser evacuades de casa seva, i moltes han quedat completament calcinades. "Les flames van arribar de cop. Hi va haver pànic. Vaig tenir sort de poder escapar", va dir al diari grec Kathimerini el Yorgos, un veí de Halandri, ciutat afectada.

Segons el Ministeri de Protecció Civil grec, aquest últim incendi al país hel·lè ha sigut tan devastador per "diversos factors units, inclòs un fort vent impredictible". D’acord amb les primeres estimacions del Govern grec, aquest incendi ha calcinat més de 10.000 hectàrees de terreny forestal: la totalitat del parc de Collserola, a Barcelona, és de 8.000 hectàrees.