Fernández, imputat per presumptes lesions greus a la seva exdona

Fernández, imputat per presumptes lesions greus a la seva exdona
1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

El cas de violència de gènere més pertorbador de l’Argentina ja té el seu previsible expedient judicial. El fiscal federal Ramiro González va imputar l’expresident Alberto Fernández pels delictes de "lesions greus", doblement agreujades pel vincle, i "abús de poder i autoritat" contra la seva exparella en el moment de governar el país, Fabiola Yañez.

La situació de Fernández, l’home que al promulgar la llei que despenalitzava l’avortament el 2020 va dir amb jactància que venia a "acabar amb el patriarcat", davant la perplexitat dels col·lectius feministes, es va tornar insostenible després del testimoni que l’ex primera dama va oferir des de Madrid a la justícia. El fiscal té el telèfon de l’exmandatari, d’on, segons les seves pròpies paraules es van esborrar dos anys de converses amb la seva exparella.

El cas Yáñez va esclatar dies enrere i, des d’aleshores, una novetat mediàtica rere l’altra va presentar als argentins una història amb rivets de crueltat abans d’assumir la presidència i a l’exercici del Govern d’un país que està assolat per la pobresa i la desesperança.

Notícies relacionades

Els coneixedors de la trama que va portar Yáñez a denunciar la seva exparella i revelar no només la faceta d’un home agressor que la va obligar a avortar el 2016 i que ni tan sols va frenar el maltractament durant el seu últim embaràs, assenyalen que tan sols un miracle salvaria Fernández d’un processament.

L’exmandatari va atribuir l’ull de vellut de Yáñez, conegut a través de fotografies, a un tractament estètic. Amb tot, González va dir al fonamentar la imputació que es va tractar d’un cop que va rebre al llit i enmig d’una discussió que s’hauria originat "possiblement" després d’una festa a la residència presidencial enmig de la pandèmia, quan regia la més dura quarantena, una font de pertorbacions socials i polítiques. Fernández ha dimitit com a president del Partit Justicialista.