Una mala planificació llasta la defensa de Kursk

Un tanque ucraniano avanza por Kursk, territorio ruso cerca de la frontera.

Un tanque ucraniano avanza por Kursk, territorio ruso cerca de la frontera. / Reuters

1
Es llegeix en minuts
Àlex Bustos
Àlex Bustos

Periodista

ver +

Onze dies després de la incursió més exitosa capitanejada per Kíiv en territori rus, les tropes ucraïneses continuen avançant malgrat els esforços russos. Ucraïna xifra en 1.100 quilòmetres quadrats la zona que controla de Rússia a la regió de Kursk, on hi ha prop de 28 localitats. El costat rus va apuntar ahir que ha reconquerit un municipi que estava sota el control de Kíiv i que s’han reforçat les línies de defensa a la veïna Bélgorod.

Notícies relacionades

Tot i que el Ministeri de Defensa no va confirmar la informació, alguns mitjans independents russos assenyalen que Ucraïna té soldats russos presoners. El cas que va tenir més ressò és el de Iaroslav Tipussiak, un jove recluta que va complir 19 anys mentre era capturat per les tropes ucraïneses. Diferents bloguers militars pro Kremlin van criticar que la base de la protecció de la frontera russa a Kursk fossin soldats joves amb escassa experiència en el front que es van veure desbordats per la incursió, que va començar el 6 d’agost i va agafar per sorpresa propis i estranys.

Entre els capturats destaquen 102 homes que, segons fonts ucraïneses, són part de la unitat Akhmat, les tropes d’elit de Txetxènia que es trobaven a la regió de Kursk.