Un advocat d’èxit que va deixar Califòrnia per recolzar la seva dona

Doug Emhoff: Membre i defensor de la comunitat jueva, el marit de la candidata demòcrata a presidir els EUA ha contribuït a humanitzar una campanya exprés que ja avantatja Trump

Un advocat d’èxit que va deixar Califòrnia per recolzar la seva dona
2
Es llegeix en minuts
Irene Benedicto
Irene Benedicto

Redactora d'Internacional

ver +

El marit de Kamala Harris, Doug Emhoff, pioner a ostentar el títol de segon cavaller com a parella de la primera dona vicepresidenta del país, podria convertir-se també en el primer primer cavaller (first gentleman) dels Estats Units, la versió masculina de la primera dama (first lady). El que va ser un advocat d’èxit en la indústria de l’entreteniment i va deixar Califòrnia per recolzar la seva parella en la seva missió a Washington, va fer més que un viatge de costa a costa. Una inusitada veu contra la masculinitat tòxica va entrar a la Casa Blanca: "Recolzar les dones en el seu acompliment de papers importants és una cosa molt masculina", va dir en una entrevista el 2022.

Emhoff, jueu de 59 anys, va participar en la Convenció Nacional Demòcrata a Chicago amb un objectiu: "Presentar al món la Kamala que conec", a la qual va definir com a "defensora de la justícia", "fiscal forta i intel·ligent" i "gran cuinera", va dir.

"Sempre que se la necessita, sigui com sigui, la Kamala està a l’altura de les circumstàncies", va dir Emhoff, ja sota els focus. "La seva empatia és la seva fortalesa", va afegir en un discurs que va lloar les qualitats polítiques i humanes de la vicepresidenta. "Els Estats Units, en aquestes eleccions, heu de decidir a qui confiar el futur de la vostra família", i va continuar: "Jo vaig confiar en Kamala el futur de la nostra família i va ser la millor decisió que he pres".

Bufets de primera línia

Nascut a Brooklyn, Nova York, i criat a Nova Jersey, la seva família es va mudar a Califòrnia quan ell era adolescent. Allà va estudiar i va treballar en bufets d’advocats de primera línia, com Venable i DLA Piper, del qual va ser soci, i on guanyava fins a 1,2 milions de dòlars a l’any. Casat el 2014 amb Harris en segones núpcies, Emhoff va renunciar a la seva feina el 2020 per evitar possibles conflictes d’interès, quan el president Joe Biden va nomenar Harris la seva segona de bord.

Notícies relacionades

Des de la presa de possessió de la seva dona, Emhoff ha tingut l’oportunitat de modelar un rol per al qual no existeixen unes tasques específiques preassignades (ni un salari adjudicat). En els últims quatre anys, segons descriu la Casa Blanca, se li ha assignat la coordinació de l’equip d’assistents a la vicepresidència i "escoltar líders comunitaris", que inclou de tribus indígenes a centres de salut reproductiva, i portar les seves demandes a la Casa Blanca. Però d’entre tots aquests grups d’interès, n’hi ha un al qual Emhoff ha prestat especial interès: la comunitat jueva, amb la qual s’identifica malgrat no ser practicant.

Abans que Emhoff, cap president ni vicepresident dels Estats Units havien tingut un cònjuge jueu.