Localitzats els cossos de cinc desapareguts del naufragi de Sicília

La xifra de morts s’eleva a sis, incloent-hi el magnat Mike Lynch i la seva filla, mentre es continua buscant una altra persona

Localitzats els cossos de cinc desapareguts del naufragi de Sicília

AFP

1
Es llegeix en minuts
Lucas Font
Lucas Font

Corresponsal.

ver +

Els serveis de rescat italians van localitzar ahir els cossos sense vida d’almenys cinc de les sis persones desaparegudes en el naufragi del Bayesian, el iot de luxe del multimilionari britànic Mike Lynch, enfonsat dilluns passat davant les costes de Sicília. Entre els desapareguts es trobaven el mateix Lynch i la seva filla Hannah Lynch; el president del banc Morgan Stanley International, Jonathan Bloomer, i la seva dona, Judy Bloomer; i l’advocat Chris Morvillo i la seva dona, la dissenyadora de joies Neda Morvillo. La troballa dels cinc cadàvers eleva a sis la xifra total de morts, que s’afegeixen al cuiner de l’embarcació, Recaldo Thomas, el cos sense vida del qual va ser trobat poc després del naufragi.

Segons les primeres informacions revelades per la premsa britànica, els cossos de Mike Lynch i de Hannah Lynch serien entre els cinc recuperats, així com el de Jonathan Bloomer i el de Chris Morvillo. Les autoritats italianes, no obstant, encara no han confirmat de manera oficial la identitat de cap d’ells, a l’espera de recuperar tots els cossos i que siguin identificats formalment per familiars o amics pròxims. El dispositiu de rescat es reactivarà avui amb l’objectiu de localitzar la sisena persona desapareguda.

Operatiu complex

Notícies relacionades

Les tasques de rescat es van prolongar durant més de 48 hores a causa de les dificultats dels bussejadors per accedir a l’interior de les restes, situades prop de 50 metres per sota de la superfície. Els equips d’emergències van aconseguir penetrar a l’interior del vaixell a última hora de dimarts després de realitzar un forat al buc, però els nombrosos obstacles i les limitacions en el temps que els bussejadors podien estar sota de l’aigua en cada immersió van impedir accedir als camarots fins ahir. La guàrdia costanera italiana ha utilitzat vehicles de control remot per assistir en l’operació, en la qual han participat fins a 50 persones.

Almenys quatre cossos van ser traslladats a terra per practicar-los l’autòpsia, mentre segueixen les investigacions per aclarir l’esdevingut. Les autoritats italianes ja han interrogat el capità de l’embarcació, James Cutfield, un dels 15 supervivents del naufragi.