Robert Kennedy planeja demanar als seus seguidors el vot per a Trump

Robert Kennedy planeja demanar als seus seguidors el vot per a Trump

STEFAN JEREMIAH / AP

1
Es llegeix en minuts
Irene Benedicto
Irene Benedicto

Redactora d'Internacional

ver +

El candidat independent a la Casa Blanca Robert F. Kennedy Jr. anunciarà avui el final de la seva campanya electoral, segons van avançar diversos mitjans nord-americans. L’atenció es va centrar immediatament a esbrinar cap a quin costat de l’eix bipartidista derivarà el seu suport. Les primeres informacions assenyalaven al republicà Donald Trump i aquest, tot i que va negar saber res del tema, va dir que estaria encantat de rebre’l a les seves files. El següent interrogant és quant pot perjudicar això als demòcrates.

L’equip de campanya de Kennedy només va confirmar que el seu candidat tenia la intenció d’abordar el seu "camí a seguir" en un discurs avui des de Phoenix (Arizona). Trump serà fent un míting a 16 quilòmetres, a Glendale, per la qual cosa tots dos podrien coincidir per escenificar la seva aliança.

Kennedy, que va arribar a tenir el 20% de la intenció de vot, se situa ara al voltant del 5%. El seu posicionament sembla crucial en una elecció tan disputada, però els sondejos ho matisen: al juliol, quan Trump avantatjava Biden, Kennedy comptava amb el suport de gairebé 1 de cada 6 enquestats. No obstant, des de la irrupció de Harris, 4 de cada 10 votants de Kennedy s’han passat al Partit Demòcrata, i només 2 de cada 10 s’han passat a Trump, d’acord amb un sondeig del Pew Research Center.

Notícies relacionades

De fet, Harris es podria beneficiar de la retirada de Kennedy. La demòcrata té tres punts d’avantatge sobre Trump quan s’inclou a Kennedy, i un avantatge de quatre punts quan és només ella contra Trump, segons un altre sondeig del Washington Post, ABC News i Ipsos publicat el cap de setmana passat.

Que un Kennedy s’unís al Partit Republicà hauria sigut en un altre temps impensable en aquesta dinastia vinculada als demòcrates, inclòs el seu pare, del mateix nom i fiscal general dels EUA, i el seu oncle, el president John F. Kennedy, tots dos assassinats a trets.