Jack, l’hereu ‘tiktoker’ del clan

El net menor de John F. Kennedy aborda la política de manera desenfadada a les xarxes socials, on els seus vídeos acumulen milions de reproduccions. ‘Vogue’ l’ha fitxat per cobrir les presidencials. 

Jack, l’hereu ‘tiktoker’ del clan
2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A la convenció de Chicago en la qual Kamala Harris es va coronar com a candidata demòcrata a la presidència dels EUA van acudir un munt de famosos per fer pinya: des de Barack i Michelle Obama fins a Stevie Wonder. I també es va destapar davant l’audiència planetària l’última baula del clan Kennedy: John Jack Schlossberg (Nova York, 1993). El net menor de l’històric president John F. Kennedy i Jacqueline Lee Kennedy Onassis (de soltera Bouvier) és la viva reencarnació del seu malaguanyat oncle John-John Kennedy.

Com l’avi assassinat el 1963, prefereix que li diguin pel diminutiu Jack. I tot i que la seva mare, Caroline Kennedy, és més famosa, li agrada utilitzar el cognom del seu pare, el dissenyador Edwin Schlossberg. Igual com JFK, és un demòcrata acèrrim i difon les bondats del partit a través de vídeos amb milions de reproduccions a TikTok i Instagram (sol expressar la seva ferma postura sobre el canvi climàtic, la igualtat racial, la sanitat universal i la justícia social, dalt d’un patinet, en una bici o a la platja amb la seva planxa de surf).

La seva manera desenfadada d’abordar l’actualitat política i econòmica del país a les seves xarxes socials li ha guanyat un contracte de la revista Vogue per cobrir les eleccions presidencials, en una jugada mestra per connectar la política amb la cultura popular i, sobretot, atraure una audiència més jove i més diversa. D’aquí, la seva última aparició estel·lar com a corresponsal en la convenció de Chicago, recolzant l’equip de Kamala. Ja el 2020 també va estar fent d’altaveu a la campanya de Joe Biden, però el que li ha donat més fama és el seu enfrontament fratricida amb Robert J. Kennedy, el cosí de la seva mare que fins ahir era candidat independent a la presidència dels EUA.

Notícies relacionades

"Maleït imbècil"

A Jack Schlossberg, la nova esperança Kennedy, l’irrita el fill del senador, també assassinat, Bobby Kennedy. En els seus vídeos no es talla i l’acusa de mentider i de propagar teories de la conspiració sobre la covid i les vacunes. "És un maleït imbècil, t’està mentint... Té els donants de Trump, té els assessors de Trump, ell i Trump es coneixen des de fa molt temps. No et deixis enganyar per això. No malgastis el teu vot", assenyala amb gràcia a internet i iniciant un cisma familiar.