Trobat el cos d’un dels dos catalans desapareguts al Nepal

Eric Soler, de Berga i de 36 anys, recorria la zona de l’Annapurna amb la seva dona

Trobat el cos d’un dels dos catalans desapareguts al Nepal

Trobat el cos d’un dels dos catalans desapareguts al Nepal

2
Es llegeix en minuts
XAVI MORALEDA

Les autoritats del Nepal van localitzar ahir en un riu el cos sense vida d’Eric Soler, el veí de Berga de 36 anys desaparegut junt amb la seva parella des de diumenge mentre feien una ruta de senderisme, segons va afirmar a Efe un portaveu de la policia nepalesa. Els equips de rescat continuen buscant Mercè Molas, la seva dona, de 31 anys i de Sant Feliu Sasserra (Bages).

Feia més de dos dies que la parella estava desapareguda al país, on es trobaven de viatge fent una ruta per les muntanyes de l’Annapurna, ubicades a la zona de Ghorepani. Segons va explicar a RAC1 la família del mort, les autoritats del Nepal van trobar diumenge al costat del riu Bhurungdi les motxilles, els passaports i un dels mòbils que portava la parella.

Alguns mitjans locals del Nepal, que citen Bharat Man Gurung, un portaveu del municipi d’Annapurna, expliquen que la parella de catalans feia una excursió en grup i en un moment del recorregut van veure que s’havien separat. Gurung va declarar que els dos joves havien registrat la seva caminada diumenge al matí a Ghorepani, al punt de control de l’Àrea de Conservació d’Annapurna, a Birethanti, indicant que es dirigien cap a Ghorepani des de Tikhedhunga.

El portaveu va apuntar que les seves motxilles van ser trobades a prop del riu Bhurungdi diumenge a la nit, per la qual cosa se sospita que podrien haver relliscat i sigut arrossegats pel riu mentre seguien la ruta o intentaven fer fotografies del paisatge.

Les últimes fotografies

La família va explicar així mateix que les últimes notícies que tenien de tots dos és que arribaven al punt d’inici de la ruta i unes fotografies que els van enviar feia 48 hores.

Segons afirmen diaris locals, les autoritats del Nepal s’han mobilitzat amb agents policials i equips de voluntaris que s’encarreguen de fer la recerca terrestre. Un equip amb bussejadors està duent a terme la recerca pel riu.

Notícies relacionades

Imma Casanovas, mare del mort, va explicar ahir que el cos del jove serà repatriat en 9 o 10 dies "És un cop dur per a la família", va dir amb veu entretallada. "L’Eric des de sempre ha sigut un gran aficionat a tota mena d’esports", com el futbol i el senderisme o el vol en parapent. "Ell ho provava tot, no tenia mai por de res", deia la mare. Va passar per l’altar amb la seva dona i companya de viatge, Mercè Molas, el juliol de l’any passat i els "agradava molt viatjar junts a països de l’estranger", els quals solien estar entre 15 i 20 dies.

La parella residia a Berga. Eric treballava en una fàbrica de la ciutat mentre que Mercè exercia de psicòloga a l’Hospital de Berga. Era "un noi molt alegre i divertit, li encantava celebrar i era un molt bon amic, molt estimat a la ciutat. Estic segura que avui tota Berga està trista", va afegir commocionada la mare.

Temes:

Berga eSports