Declaracions a la CNN

Harris, en la primera gran entrevista: "Els meus valors no han canviat"

La vicepresidenta es defensa de les acusacions de variar les seves posicions

Harris, en la primera gran entrevista: "Els meus valors no han canviat"
1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

La vicepresidenta dels EUA i candidata demòcrata a les eleccions, Kamala Harris, va aprofitar la primera gran entrevista que ha concedit des que va agafar el testimoni en la nominació de Joe Biden per defensar-se davant les crítiques, especialment dels republicans, que l’ataquen com un arlequí per haver canviat de posicions polítiques en qüestions com el fracking, la immigració o la reforma de la sanitat pública. "L’aspecte més important i significatiu de la meva perspectiva política i les meves decisions és que els meus valors no han canviat", va assegurar.

Amb Tim Walz

Aquesta defensa, particularment forta en qüestions de canvi climàtic, forma part dels extractes avançats per la cadena CNN de l’entrevista, gravada dimarts a Geòrgia, en la qual també hi va estar Tim Walz, el seu candidat a vicepresident, i que es va emetre ahir a les 21.00 hores (les tres del matí d’avui a Espanya).

Notícies relacionades

La candidata també va prometre que si arriba a la Casa Blanca inclourà un republicà en el seu gabinet, tot i que no va donar un nom concret. "No m’avançaré, però crec que és realment important", va dir sobre aquesta decisió. "He passat la meva carrera convidant la diversitat d’opinions. Crec que quan es prenen algunes de les decisions més importants és important tenir gent a la taula que té punts de vista i experiències diferents, i crec que beneficiarà el poble nord-americà", va dir.

El que no va voler fer és entrar a contestar un dels molts atacs que li ha llançat Trump, que la va assenyalar per, suposadament, haver alterat amb el temps la seva identitat racial, remarcant la seva raça negra (el seu pare és de Jamaica) en lloc de les arrels índies per la seva mare. "El mateix vell disc ratllat. Següent pregunta", va tallar taxativa.

Temes:

Kamala Harris