L’Argentina investiga una monja de nacionalitat espanyola

1
Es llegeix en minuts
Roberto Bécares

La justícia argentina està investigant per contraban de divises la germana Helena Wolo, monja de les Missioneres de la Inmaculada Concepció que el 2014 va rebre la nacionalitat espanyola després de donar sèrum als investigadors espanyols per tractar l’Ebola, una malaltia altament mortal.

La missionera, de 46 anys i que conserva la nacionalitat liberiana, va patir i va superar el virus de l’Ebola al seu país d’origen i es va traslladar a Espanya per donar plasma en repetides ocasions per ser objecte d’estudi pels especialistes espanyols. La seva col·laboració va ser determinant en la curació de la infermera madrilenya Teresa Romero, la primera persona que es va contagiar d’Ebola fora de l’Àfrica a tot el món.

D’acord amb una providència del Tribunal Suprem argentí a la qual ha tingut accés aquest diari, Wolo està sent investigada per haver-se "apoderat de nombrosos bitllets de moneda estrangera que van ser segrestats en el seu poder quan intentava embarcar amb destinació a Espanya" aprofitant-se que col·laborava amb l’ecònoma de la Congregació, ja jubilada.

Nacionalitzada el 2014

Notícies relacionades

Wolo va obtenir la nacionalitat espanyola el 2014 per un reial decret que va aprovar el Govern de Rajoy per ser, junt amb una altra missionera africana, Paciencia Melgar Ronda, equatoguineana, "col·laboradores fonamentals amb la sanitat espanyola en la lluita contra l’Ebola".

Melgar Ronda va patir i va superar també la malaltia al seu país. Després, a petició de les autoritats sanitàries espanyoles, es va traslladar a Madrid per donar plasma a un ciutadà espanyol infectat pel virus repatriat des de Sierra Leona. Més tard va donar plasma en repetides ocasions i es va oferir per a l’estudi de la seva evolució durant un llarg període de temps, cosa que va ser "vital" per a la curació de la infermera Teresa Romero.