Vaga general a Israel després de recuperar sis ostatges sense vida

Vaga general a Israel després de recuperar sis ostatges sense vida
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La principal central sindical d’Israel ha convocat per a aquest dilluns una vaga general després que els militars israelians recuperessin a Gaza els cadàvers de sis ostatges segrestats per Hamàs el 7 d’octubre passat. Les restes de tots ells es van trobar dissabte "en un túnel subterrani a la zona de Rafah", al sud del territori palestí, va indicar un comunicat castrense. La notícia ha avivat la indignació amb el primer ministre Benjamin Netanyahu, que centenars de milers d’israelians van reclamar en una multitudinària manifestació a Tel Aviv que accepti un acord per recuperar els 91 ostatges que segueixen a Gaza, alguns d’ells sense vida, segons ha reconegut el mateix Exèrcit.

Notícies relacionades

La vaga general d’aquest dilluns, convocada per la central sindical Histadrut, serà la primera des que va començar la guerra fa 11 mesos. I afectarà també l’aeroport internacional de Ben Gurion, el més important del país, situat els afores de Tel Aviv. "Aquesta tarda he decidit paralitzar l’economia israeliana des de demà en endavant", va afirmar el president d’Histadrut després de reunir-se amb familiars dels ostatges. "Els jueus no abandonen els jueus, no és tan difícil d’entendre. No té sentit que els nostres fills morin en túnels per consideracions polítiques".

El Ministeri de Salut d’Israel va informar que els resultats de l’autòpsia indiquen que els ostatges van morir per impactes de bala a curta distància entre dijous i divendres. Un comandament de Hamàs va afirmar que diversos ostatges van morir "per trets i bombardejos dels ocupants israelians" i que alguns formaven part de la llista de l’organització de persones que serien alliberades durant la primera fase de l’acord per acabar amb la guerra plantejat per la Casa Blanca. El president nord-americà, Joe Biden, va assenyalar que entre els cossos recuperats hi havia el de l’israeliano-nord-americà Hersh Goldberg-Polin.